szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Nagykanizsán, a Petőfi utca 112. szám alatti lakóközösség tagjai úgy érzik, a senki földjén élnek.

Ilyen csatornaépítő munkásokra is várnak a lakók

Nagykanizsán, a Petőfi utca 112. szám alatti lakóközösség tagjai úgy érzik, a senki földjén élnek. Az egykor honvédségi tulajdonú ingatlanok környékén számos probléma mérgezi a mindennapokat, ám a gondoknak egyelőre nincs gazdája. Már két hónapja nincs például közvilágítás a környéken, valószínűleg a földkábel és annak kötései korrodálódtak. Probléma van a szennyvízcsatornával, az utak, járdák állapotával, és a csapadékvíz-elvezetés sincs megoldva - számolt be a Zalai Hírlap.

Mint azt Markotán Tibor, a társasházak közös képviselője elmondta: a 36 lakás egykor honvédségi tulajdonban volt, majd 1996-ban az ott élők megvásárolhatták az ingatlanokat. Bár a lakások magántulajdonba kerültek, a zöldterület, a közművek, az utak továbbra is a HM kezelésében maradtak.

– Amíg felértük pénzzel és munkával, addig magunk javítottuk a kisebb hibákat, ha kellett, kicseréltük az izzókat a kandeláberekben, megszüntettük a dugulásokat, miegymás – jelezte Németh Tamás, aki szerint  felháborító, hogy 16 éve nem sikerül rendezni a tulajdoni viszonyokat a területen. – Csak az kellene, hogy a város átvegye a közműveket a honvédségtől. Mi is nagykanizsaiak vagyunk, ide fizetjük az adót, annyit talán megérdemlünk, mint a város többi polgára. Arról nem is beszélve, hogy a pár száz méterre lévő ipari park fényárban úszik, noha ott senki sem lakik...

A lakók természetesen már jelezték a HM felé, hogy nincs közvilágítás a területen, ám hivatalos választ azóta sem kaptak a tárcától. Így pedig megjósolni sem lehet, hogy vajon mikor és kik oszlatják el a Petőfi utcai sötétséget. A lakóközösség gondjairól Bene Csaba önkormányzati képviselő is értesült. Mint mondta: a város korábban tárgyalásokat kezdett a honvédséggel, de nem sikerült megállapodni a terület átadásáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!