szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Meggyes Tamás javaslatára a fideszes közgyűlés kevesebb pénzt szavazott meg a közvilágításra.

Meggyes Tamás javaslatára a fideszes közgyűlés kevesebb pénzt szavazott meg a közvilágításra. Az önkormányzat tartozásai miatt a városban három napig nem volt teljes körű közétkeztetés és a főúton a szolgáltató kikapcsolta a közvilágítást, mert - Meggyes Tamás fideszes önkormányzati képviselő, volt polgármester indítványára - a fideszes többségű képviselő-testület a szolgáltatók kérésénél kevesebb pénzt szavazott meg - írta az MTI.

Meggyes Tamás, Esztergom volt polgármestere, akit kétharmaddal váltottak le.
©

Drága Bálint elmondta: múlt csütörtökön a városon átvezető főúton a gyalogátkelőhelyek kivételével megszüntették a közvilágítást, azonban a tartozás önkormányzati kiegyenlítése után, kedd estére várhatóan mindenhol helyreáll a szolgáltatás. Az adósságrendezés alatt álló önkormányzat november végéhez közeledve már csaknem 150 millió forinttal tartozott a közétkeztetési feladatokat ellátó Hungast Esztergom Kft.-nek, és 172 millióval a közvilágítást végző Tivi Kft.-nek.

A városháza illetékesei közül költségvetési fedezet hiányában senki nem vállalta az utalás ellenjegyzését, ezért Tétényi Éva független polgármester nem utalta át az összegeket. A polgármester néhány nappal későbbre rendkívüli ülést hívott össze, amely határozatképtelen volt, így az ügy megoldása egy hetet késett. A képviselők múlt pénteken a közvilágítás és a közétkeztetés szeptemberi és októberi számláinak kifizetéséről döntöttek.

A testület többségét adó Fidesz-frakció tagjait az ülés vége után negyven perccel rendőrök menekítették ki a városházáról, mert feldühödött emberek eltorlaszolták a terem kijáratát, a képviselők lemondását követelve. Szintén pénteken több esztergomi intézmény állami tulajdonba vételéről nyújtott be törvényjavaslatot az Országgyűlésnek Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, Szabó Erika, területi közigazgatásért felelős államtitkár és Czunyiné Bertalan Judit, Komárom-Esztergom megyei kormánymegbízott.

A szolgáltató Tivi Kft. kedden megkapta az önkormányzattól a számára múlt pénteken megígért 38 millió forint utolsó részletét, így újra lesz közvilágítás Esztergomban - közölte a társaság ügyvezetője az MTI-vel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!