szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok...

©

Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos a 16 éve félkész állapotban lévő Tüskecsarnok mellett tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: a négyezer fős csarnok és a hat kiegészítő munkacsarnok nagyrészt az egyetemi sportot szolgálja majd, és az építkezés 5,9 milliárd forintos beruházással fejeződik be.

Azt egyelőre nem tudni, hogy minderre milyen forrásból kerített elő pénzt a kormányzat. Az erőltetett stadionépítési programban eredetileg csak a debreceni aréna és a Puskás Ferenc stadion bontása illetve újjáépítése szerepelt. Később felmerült egy másik stadion építése is a Puskás mellett, de azóta arról nem hallani részleteket. 

Az új nemzeti stadion kapcsán Vígh László kifejtette, hogy a szerdai kormánydöntés értelmében hamarosan megkezdődik az egyeztetés az építészkamarákkal, és a közbeszerzési törvény alapján választják majd ki a kivitelezőt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!