szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A fenyőfa kivilágításával megnyílik szombaton az ádventi vásár a bécsi Városháza előtti téren.

A fenyőfa kivilágításával megnyílik szombaton az ádventi vásár a bécsi Városháza előtti téren.

©

A város karácsonyfája idén Dél-Burgenlandból érkezett. A nyolcvanéves, öt tonnás fenyőt Rudersdorf község adományozta. A hatalmas fenyőt ezer LED-lámpából álló égősor díszíti, de nem hiányozhatnak a színes lámpafüzérek a pavilonok közül és a tér melletti park fáinak ágairól sem.

©

A Városháza előtti a  legismertebb Bécs számos karácsonyi vására közül. Minden évben mintegy hárommillióan keresik fel a hivatalosan Ádventi Varázsnak nevezett rendezvényt, ebből félmillió a külföldi turisták száma. Ebben az évben mintegy száznegyven pavilon várja enni- és innivalóval és különféle ajándéktárgyakkal a karácsonyi hangulatra vágyókat.

A bécsi kereskedelmi kamara becslése szerint összesen 7,8 millióan fordulnak meg a fővárosi karácsonyi vásárok valamelyikében. Egy-egy látogató egy alkalommal átlagosan 21 eurót (több mint hat és fél ezer forint) költ.  Noha az Ádventi Varázs a legkedveltebb az osztrákok körében, a leghangulatosabbnak a Salzburgi Mirabell-kastély, valamint a bécsi Schönbrunni kastély előtti vásárokat tartják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!