szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Betartja a szavát Tarlós István és ez jó dolog: amikor néhány hete elvette a Roosevelt nevet a Lánchíd pesti részétől...

Betartja a szavát Tarlós István és ez jó dolog: amikor néhány hete elvette a Roosevelt nevet a Lánchíd pesti részétől, megígérte, hogy visszaadja - csak máshol. A főváros XIV. kerületében lehet ugyanis a Roosevelt park, és ugyancsak Zuglóban sétányt nevezhetnek el Lev Tolsztoj orosz íróról.

©

A főpolgármester most levélben kérte az elnevezésekről a XIV. kerületi képviselő-testület véleményét, amely csütörtökön dönt a kérdésben. A végső határozatot a Fővárosi Közgyűlés hozza majd meg. Az indítvány szerint a Roosevelt park elnevezést venné fel a Mexikói út, az Amerikai út és a Colombus utca - Kacsóh Pongrác út felé eső - végénél fekvő névtelen terület.  A főpolgármester azt is javasolja, hogy a Városligetben található, a Zichy Mihály utat és a Városligeti körutat összekötő névtelen sétány Lev Tolsztoj nevét vegye fel.

    


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!