szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A fővárosi Bank Center üzemeltetője szerint az épület biztonsági őrei a tőlük elvárt módon cselekedtek, amikor március 15-én az V. kerületi épületbe bejutott tüntetők garázda cselekedetei miatt értesítették a rendőrséget.

Múlt csütörtökön, a nemzeti ünnepen, kora este Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) vezetője több mint száz társával ment be az V. kerületi Bank Centerbe, ahol petíciót akartak átadni a Nemzetközi Valutaalap (IMF) képviselőjének.

Kattintson képes összefoglalónkért!
©

Vitatkoztak a portaszolgálattal, miután azt a választ kapták, hogy a nemzeti ünnepen üres az épület, majd többen a futballmeccsekről ismert pirotechnikai fáklyákat égettek, és távoztak az épületből. Ezután átvonultak a Szabadság térre, a volt MTV-székházhoz, ahol Toroczkai László ott tartott beszédében azt mondta: "a világon egyedülálló és példátlan módon megalázták" az IMF-et.

A Bank Center üzemeltetője az MTI érdeklődésére hétfőn azt a tájékoztatást adta: az épületben szolgálatot teljesítő biztonsági őrök a megszokott protokoll és forgatókönyv alapján, az ilyen esetekben elvárható módon látták el feladatukat. Ennek megfelelően értesítették a hatóságot, és irányításukkal megtették a szükséges óvintézkedéseket, a rendőrség pedig hivatalból tett feljelentést a garázdaság miatt.

Megjegyezték, az épület azért volt nyitva március 15-én, mert több külföldi bérlő irodájában is dolgoztak, hiszen számukra az a nap nem volt munkaszüneti nap. A BRFK sajtóosztálya az ügyben későbbre ígért tájékoztatást. Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője az MTI-nek még szombaton azt mondta: szabálysértési eljárást indítottak a Bank Centernél történtekkel összefüggésben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!