Tetszett a cikk?

Csütörtökön benyújtotta keresetét az Alkotmánybírósághoz a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) a szociális törvény módosítása miatt. A testület úgy ítéli meg, hogy a szociális törvény diszkriminatív az egyházakkal szemben - közölte Veres András püspök, a konferencia titkára.

Az MKPK azt várja, hogy az Alkotmánybíróság mondja ki, az egyházaknak alanyi joguk szociális intézmények alapítása - közölte Veres püspök korábban, amikor bejelentette a az MKPK szándékát arra, hogy az ügyben az Alkotmánybírósághoz forduljon. Az MKPK ezzel első ízben nyújt be keresetet a testülethez.
Mádl Ferenc köztársasági elnök 2002. december 23-án megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a törvénycsomagot, mert álláspontja szerint annak életbelépése hátrányosan érintené azokat, akik egyházi szociális intézményben kívánják igénybe venni a szociális alapellátásokat. Az Országgyűlés azonban február 4-én 195 igen szavazattal, 121 nem ellenében, 3 tartózkodással, változtatás nélkül fogadta el "az egyes szociális tárgyú törvények módosításáról" szóló javaslatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!