Tetszett a cikk?

Az M7-es autópálya dél-balatoni szakasza 2006-ig teljes egészében megépül - jelentette ki Bodnár Zoltán, a Nemzeti Autópálya Rt. elnök-vezérigazgatója.

"Építik már a Balatonszárszó-Ordacsehi közötti szakaszt, s az elmúlt héten megkaptuk az építési engedélyt az Ordacsehi és Balatonkeresztúr közötti 25,7 km hosszú szakaszra. Ez utóbbinak az építési közbeszerzési pályázata jövő héten jelenik meg a Közbeszerzési Értesítőben" - mondta. A szerződést várhatóan szeptember közepén megkötik. Előbbre hozták a kiviteli tervek készítését, s tárgyalásos közbeszerzési eljárásban megállapodtak az engedélytervek készítőjével, az Út- és Vasúttervező Rt.-vel. Az Ordacsehi és Balatonkeresztúr között építendő pályaszakaszra 27 hidat, 4 csomópontot terveztek, emellett benzinkutas komplex valamint egyszerűsített pihenőket építenek; a töltésekhez több mint 3 millió köbméter földet használnak fel - tájékoztatott Bodnár Zoltán.
"Az előkészítés költsége - területszerzés, régészeti feltárás, engedélyeztetési eljárás, hatástanulmányok, tervek készítése - ezen a pályaszakaszon 8 milliárd forintra tehető, melynek javát már kifizette a Nemzeti Autópálya Rt. Az építési költség - 2005-ös árakkal számolva - mintegy 45 milliárd forintot tesz ki" - mondta a vezérigazgató, aki szerint az évek óta halogatott Zamárdi-Balatonszárszó közötti útszakaszra az elmúlt héten megérkezett a kőröshegyi önkormányzat hozzájárulása, így minden valószínűség szerint a Nemzeti Autópálya Rt. jövő héten megkapja az építési engedélyt erre a szakaszra. "Ennek kivitelezési munkáját ugyancsak haladéktalanul meghirdetjük közbeszerzési pályázaton; az előkészítés még az idén, az építés jövő tavasszal megkezdődhet, s 2006-ra az is átadható lesz" - mondta Bodnár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Varga Mihály: Korai még az a kérdés, érheti-e hátrány a magyarokat a keleti vakcinák miatt

Varga Mihály: Korai még az a kérdés, érheti-e hátrány a magyarokat a keleti vakcinák miatt

A szakszervezet szerint módosítani kell az egészségügyi dolgozókra vonatkozó törvényt

A szakszervezet szerint módosítani kell az egészségügyi dolgozókra vonatkozó törvényt

Néppárti képviselők a Fidesz kilépéséről: Nem engedjük Orbánnak, hogy megzsaroljon

Néppárti képviselők a Fidesz kilépéséről: Nem engedjük Orbánnak, hogy megzsaroljon