Tetszett a cikk?

A tűzoltók szerda estére eloltották azt az erdőtüzet, amely a Vas megyei Egervölgy határában pusztított. Az erdő száz hektáros területen gyulladt meg, több helyen is, de a korábbi becslésekkel ellentétben mindössze 15 hektárnyi fenyves és tölgyes pusztult el teljesen.

Meruk Rózsa, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese elmondta: néhány tűzoltóautó még a helyszínen maradt, ellenőrzik a területet, őrködnek, nehogy újra feltámadjon a tűz. Éjszakára a területen figyelőszolgálatot szerveztek.
Előzőleg Mogyorósi Balázs hadnagy, a Vas megyei katasztrófavédelmi ügyeletes azt közölte, hogy az erdő száz hektáros területen gyulladt meg, több helyen is, de a korábbi becslésekkel ellentétben mindössze 15 hektárnyi fenyves és tölgyes pusztult el teljesen. Az Egervölgy melletti tűz egy katonai gyakorlótér területén keletkezett, ahol éleslövészetet tartottak, és egy kézigránát felrobbanása után kapott lángra a száraz fű és aljnövényzet. A tűz továbbterjedt a közeli erdőségre is. Mogyorósi Balázs hozzátette azt is: a tűzoltóság az eset körülményeit még vizsgálja, az anyagi kárt szakértők mérik majd fel. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kormányrendelet miatt dobták vissza a Lánchíd közbeszerzését

Kormányrendelet miatt dobták vissza a Lánchíd közbeszerzését

Az Alkonyat Edwardjának itt a vége

Az Alkonyat Edwardjának itt a vége

Sorra kerülnek elő a videók a robbanástól halálra rémülő bejrútiakról

Sorra kerülnek elő a videók a robbanástól halálra rémülő bejrútiakról