Tetszett a cikk?

Ezrek búcsúztatták el csütörtökön a Farkasréti temetőben Papp László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívót, aki életének 78. évében, október 16-án hunyt el.

A katolikus egyházi búcsúztatáson a ravatal mellett díszsorfalat álltak bokszolók, sport- és állami vezetők, egykori olimpiai bajnoktársak. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség nevében Csötönyi Sándor elnök, az állami vezetés képviseletében Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter, a Magyar Olimpiai Bizottság nevében Schmitt Pál elnök búcsúzott a legendás bajnoktól.
Papp László az 1948-as londoni ötkarikás játékokon középsúlyban, 1952-ben Helsinkiben és 1956-ban Melbourne-ben nagyváltósúlyban diadalmaskodott; ezzel ő volt az első ökölvívó az újkori olimpiák történetében, aki három aranyérmet szerzett. Profiként 1957-től 29 találkozót vívott, ebből huszonhetet megnyert, kettő döntetlennel zárult, azaz veretlen maradt. A hivatásosok között Európa-bajnoki címet szerzett, amelyet hatszor védett meg. Örök fájdalma maradt, hogy az akkori sportvezetés nem engedte a profi világbajnoki címért ringbe szállni. Visszavonulása után edzőként tevékenykedett, a válogatott szövetségi kapitányaként is számos siker fűződik nevéhez. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A fejtetvekkel is kibabrált, hogy a járvány alatt kevesebb a közös szelfizés

A fejtetvekkel is kibabrált, hogy a járvány alatt kevesebb a közös szelfizés

Feloszlatná a képviselő-testületet a gödi polgármester

Feloszlatná a képviselő-testületet a gödi polgármester

Meghalt a zongoraművész, aki egy kézzel is karriert tudott építeni

Meghalt a zongoraművész, aki egy kézzel is karriert tudott építeni