Tetszett a cikk?

Somody Bernadette feladata a jövőre létrehozandó gyermeki jogok érvényesüléséért felelős miniszteri biztosi intézmény jogszabályi hátterének kidolgozása.

Az ügykövető jogvédelem nem elegendő, elébe kell menni a gyermekeket érintő problémáknak, és felvilágosítást adni a gyermeki jogokról - mondta Somody Bernadette, aki hétfőtől látja el a gyermekjogi miniszteri megbízott feladatkörét. A megbízott azt közölte: december végéig születik meg a minisztériumban az a koncepció, amelynek alapján a gyermek-érdekvédelem terén az állami és civil szervezetekkel felveszik a kapcsolatot, valamint a gyermeki jogokról és azok védelméről kommunikációs kampányt is szerveznek.Benedek András, a GYISM közigazgatási államtitkára elmondta, a miniszteri megbízott feladata lesz, hogy a jövő év júliusában létrehozandó gyermeki jogok érvényesüléséért felelős miniszteri biztos intézményének létrehozásához a kormány számára előkészítse a szükséges jogszabályi módosításokat.Somody Bernadette 27 éves, 2000-ben végezte el az ELTE Állam- és Jogtudományi Karát, ahol jelenleg is oktat. Az oktatási jogok biztosának hivatalában 2000-től dolgozott jogi referensként, 2003-tól pedig főosztályvezető-helyettesként.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ötlakásos társasházat nyomtatnak ki Németországban, rekordidő alatt áll össze

Ötlakásos társasházat nyomtatnak ki Németországban, rekordidő alatt áll össze

Marad a köd, ónos szitálás bárhol lehet, hó csak a hegyekben várható

Marad a köd, ónos szitálás bárhol lehet, hó csak a hegyekben várható

Koronavírus: 6360 új fertőzött, 115 halott

Koronavírus: 6360 új fertőzött, 115 halott