Tetszett a cikk?

Az egyik tüntetőt megbilincselték, miután leütött egy rendőrt. A magát politikai fogolynak tekintő Kocsis Imre rosszul lett és orvost kért.

Rendzavarás előzte meg Kocsis Imre, a Lelkiismeret '88 csoport vezetőjének szabálysértési tárgyalását szerdán Budapesten a Fő utcai bírósági épületben. Az aulában összegyűlt közel 40 személyt a rendőrök az épület elhagyására szólították fel. Mivel a rendzavarók nem engedelmeskedtek a felszólításnak, a rendőrök kiszorították őket az épületből. Néhány nő azonban az aula padjain ülve az épületben maradt. Egy személyt - aki állítólag megütött egy rendőrt - hátrabilincselt kézzel elvezettek.A Lelkiismeret '88 csoport vezetője, a jelenleg éhségsztrájkot folytató, s magát politikai fogolynak tekintő Kocsis Imre a tárgyaláson rosszul lett és orvost kért. A tárgyalást vezető bíró azonban megkezdte az ügy tárgyalását.Hétfőn este a Lelkiismeret '88 tüntetői – az előzetes tiltás ellenére - Medgyessy Péter miniszterelnök budapesti háza elé vonulva akartak megemlékezni a magyar és a román kormányfő egy évvel korábbi, szerintük az ország érdekeit eláruló találkozójáról. A rendőrség az engedély nélküli tüntetést feloszlatta és ötven főt előállított. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy csók miatt bojkottálnák a Netflixet Indiában

Egy csók miatt bojkottálnák a Netflixet Indiában

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok

106 újabb áldozata van a koronavírusnak

106 újabb áldozata van a koronavírusnak