Tetszett a cikk?

Egészségi okokra hivatkozva, január elsejei hatállyal lemondott posztjáról Ragáts Imre, a Magyar Televízió Rt. nem egészen hét hónapja megválasztott elnöke.

Ragáts Imre egy nappal azt megelőzően közölte döntését, hogy a grémium elnöksége tárgyalta volna azt a vitatott filmvásárlási szerződést, amelyet jóváhagyásuk nélkül, két hónappal tévéelnökké választása után kötött Ragáts Imre, s amelyről a nap folyamán a csütörtökön megjelenő HVG cikkére hivatkozva a hvg.hu is beszámolt.A Magyar Televízió Rt. sajtóreferensének korábbi tájékoztatása szerint már megindult a belső vizsgálat a vitatott filmvásárlási szerződéssel kapcsolatban. "A végjátékot játsszuk már napok óta" - mondta szerdán a kuratóriumi elnökség egyik tagja, aki szerint a testület "nem keresi az újabb botrányokat, de azok vannak".A HVG értesülése szerint azóta elvált felesége üzlettársának cégétől vásárolt természetfilm-sorozatot a hét hónappal ezelőtt megválasztott Ragáts Imre, állítólag a piaci ár háromszorosáért, bruttó 55,3 millió forintért.Ragáts Imre 1997 óta töltött be különféle vezetői beosztásokat a Magyar Televízióban. 2002. június 24-étől a Magyar Televízió Rt. gazdasági alelnökeként, azt megelőzően pénzügyi és gazdasági főigazgatóként tevékenykedett. A kuratórium elnöksége 2002. július 16-án bízta meg - elnöki jogkörrel felruházva - az MTV Rt. irányításával. A közintézmény közalapítványának kuratóriuma az idén május 27-én - az elnökség egyhangúlag meghozott javaslata alapján - választotta Ragáts Imrét az MTV elnökévé, az elődje, Mendreczky Károly lemondását követő negyedik pályázaton. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Index új vezetője szerint csak a vezérigazgatói poszton akartak változást

Az Index új vezetője szerint csak a vezérigazgatói poszton akartak változást

Teszten a mindent verőnek ígérkező iPhone 12 Pro Max – és a budapesti 5G

Teszten a mindent verőnek ígérkező iPhone 12 Pro Max – és a budapesti 5G

Egyhuzamban 3,5 órán át képes repülni az új holland drón – videó

Egyhuzamban 3,5 órán át képes repülni az új holland drón – videó