Tetszett a cikk?

Megállapodott egymással Orbán Viktor és Dávid Ibolya a Fidesz-frakcióban megüresedett két képviselői helyről. Eszerint Szalai Annamária helyére a Fidesz, Isépy Tamás helyére a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség állít jelöltet.

Megegyezésükről megállapodást is aláírtak, amelyben rögzítették, hogy a megüresedő mandátum betöltése minden esetben a jelölőszervezetet illeti. Abban az esetben, ha fideszes, KDNP-s, MKDSZ-es, kisgazda polgári egyesületes vagy lungo dromos kényszerül a parlamentet ilyen vagy olyan okok miatt elhagyni, "akkor a mi kötelességünk, hogy a választók akaratának megfelelően, gondoskodjunk a pótlásukról" - mondta Orbán Viktor, hozzátéve: ha az MDF kerülne hasonló helyzetbe, akkor Dávid Ibolya javaslatára, annak tartalmától függetlenül, előre, látatlanban igent mond a Fidesz.Orbán Viktor felajánlotta Dávid Ibolyának, hogy bár már a kopogtatócédulákat gyűjtik az európai parlamenti választásokra, induljanak a versengésen közös listán. Dávid Ibolya ezzel kapcsolatban azt mondta: közös cél egy korszerű konzervatív, európai Magyarország építése. "Az ehhez vezető út azonban többféle lehet" - mondta az MDF elnöke, hangsúlyozva, hogy a sokszínű, valódi, több pártra épülő demokrácia feltétlen híve."Van az ember életében olyan, hogy ugyanattól a hölgytől kétszer is kosarat kap" - mondta Orbán, később a kosarat kasra módosítva. Sajnálatát fejezte ki, hogy a választásokon nem állítanak közös listát, de, mint hozzátette, tudomásul kell venni, hogy az MDF önálló párt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!