Megállapodott egymással Orbán Viktor és Dávid Ibolya a Fidesz-frakcióban megüresedett két képviselői helyről. Eszerint Szalai Annamária helyére a Fidesz, Isépy Tamás helyére a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség állít jelöltet.

Megegyezésükről megállapodást is aláírtak, amelyben rögzítették, hogy a megüresedő mandátum betöltése minden esetben a jelölőszervezetet illeti. Abban az esetben, ha fideszes, KDNP-s, MKDSZ-es, kisgazda polgári egyesületes vagy lungo dromos kényszerül a parlamentet ilyen vagy olyan okok miatt elhagyni, "akkor a mi kötelességünk, hogy a választók akaratának megfelelően, gondoskodjunk a pótlásukról" - mondta Orbán Viktor, hozzátéve: ha az MDF kerülne hasonló helyzetbe, akkor Dávid Ibolya javaslatára, annak tartalmától függetlenül, előre, látatlanban igent mond a Fidesz.Orbán Viktor felajánlotta Dávid Ibolyának, hogy bár már a kopogtatócédulákat gyűjtik az európai parlamenti választásokra, induljanak a versengésen közös listán. Dávid Ibolya ezzel kapcsolatban azt mondta: közös cél egy korszerű konzervatív, európai Magyarország építése. "Az ehhez vezető út azonban többféle lehet" - mondta az MDF elnöke, hangsúlyozva, hogy a sokszínű, valódi, több pártra épülő demokrácia feltétlen híve."Van az ember életében olyan, hogy ugyanattól a hölgytől kétszer is kosarat kap" - mondta Orbán, később a kosarat kasra módosítva. Sajnálatát fejezte ki, hogy a választásokon nem állítanak közös listát, de, mint hozzátette, tudomásul kell venni, hogy az MDF önálló párt. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A használt autós bizniszbe is belevágott a Netrisk

A használt autós bizniszbe is belevágott a Netrisk

Külkereskedőként dolgozott, ma Szlovákia egyik leggazdagabb asszonya

Külkereskedőként dolgozott, ma Szlovákia egyik leggazdagabb asszonya

Hivatalos: januártól emelkednek a nyugdíjak

Hivatalos: januártól emelkednek a nyugdíjak

Megnyerte Magyarország legnagyobb antidiszkriminációs perét a TASZ

Megnyerte Magyarország legnagyobb antidiszkriminációs perét a TASZ

Eszét vesztő ellenzékről ír a kormányoldali média

Eszét vesztő ellenzékről ír a kormányoldali média

510 millióért vásárol be Mészáros Lőrinc öccsénél a Magyar Közút

510 millióért vásárol be Mészáros Lőrinc öccsénél a Magyar Közút