A Magyar Honvédség An-26-os katonai repülőgépe vasárnap este nem sokkal fél tíz előtt landolt a Ferihegyi repülőtéren, ahol éjfélkor katonai tiszteletadással fogadták az Irakban hősi halált halt Nagy Richárd szakaszvezető holttestét. A vizsgálóbizottság elnöke közölte: a terrortámadás kikerülhetetlen volt.

A nemzeti színű lobogóval letakart koporsót a repülőgépről katonák hozták le, majd egy gépkocsira helyezték, amelyet díszőrök, az elhunyt hozzátartozói és a vezérkari főnök katonai sorfal előtt kísérték el a díszszázad elé, miközben a gyászinduló szólt. Nagy Richárd temetését szerdán katonai tiszteletadás mellett tartják Zagyvarékason."Nagy Richárd szerződéses szakaszvezető halálával kapcsolatosan a Magyar Honvédség szállítózászlóalját semmilyen formában, semmilyen okból felelősség nem terheli" - mondta Isaszegi János dandártábornok, a robbantásos merénylet körülményeit vizsgáló öt tagú bizottság vezetője. Hangsúlyozta: "az aljas módon végrehajtott terrortámadás kikerülhetetlen volt az adott szituációban. A feladat előkészítése és végrehajtása során a kontingenst, a menetoszlopunkat semmilyen felelősség nem terheli, mindenki a legjobb tudása szerint végezte a munkáját."Isaszegi János elmondta, hogy a vizsgálóbizottság befejezte munkáját, amelyet közösen végzett a nemzetközi erőkkel, a lengyel hadosztályparancsnoksággal és a zászlóalj parancsnokságával. Mint mondta, a történteket feldolgozó jelentésükről kedden tájékoztatják az Országgyűlés Honvédelmi Bizottságát. Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főigazgató-helyettese elmondta, hogy az Irakban szolgáló katonák közül eddig egyik sem jelezte, hogy a történtek miatt meg kívánja szakítani szolgálatát.(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez történt: bezárták a torrentoldalt; beindultak a mémgyárak

Ez történt: bezárták a torrentoldalt; beindultak a mémgyárak

A kormányközeli Lokál 16 oldalából 15 hirdetés

A kormányközeli Lokál 16 oldalából 15 hirdetés

Adventi irodalmi naptár - december 15.

Adventi irodalmi naptár - december 15.

Mától újra felmászhatunk az egri minaretre

Mától újra felmászhatunk az egri minaretre

BRFK: Eddig 57 embert állított elő a rendőrség a tüntetések miatt

BRFK: Eddig 57 embert állított elő a rendőrség a tüntetések miatt

Az autók fölé magasodott az a jávorszarvas, ami egy alaszkai autópályán indult sétálni

Az autók fölé magasodott az a jávorszarvas, ami egy alaszkai autópályán indult sétálni