Tetszett a cikk?

A kancelláriaminiszter Gyurcsány Ferenccel egyeztetve kezdeményezte Medgyessynél, hogy a sportminiszter helyettesítse az elkövetkező harminc napban – közölte Kiss Péter.

"Gyurcsány Ferenc úrral egyeztetve azt kezdeményeztük a miniszterelnök úrnál, (...) hogy a koalíció közös akaratának megfelelően, miszerint Gyurcsány Ferencet jelöljük miniszterelnöknek, ennek megfelelően alakítsuk ki a helyettesítés rendjét abban az időszakban, amíg az új kormány meg nem alakul" - fogalmazott a kancelláriaminiszter, aki hozzátette, a miniszterelnök ezzel egyetért, hiszen a most következő kormánydöntések a következő harminc napban, illetve az azt követő "remélhetően nagyon rövid időszakban" már a jövőről szólnak, és ezek már a Gyurcsány Ferenc vezette kormánynak a döntéseit jelentik.Kiss Péter elmondta még, a miniszterelnök helyettesítése ezen a módon egy rendelet módosításával megoldható. Gyurcsány Ferenc azt mondta, ha ő akadályoztatva van, akkor Kiss Péter kancellária miniszter teljes jogkörrel helyettesíti. A miniszterelnök helyettesítésére vonatkozó rendelet módosítása a közlönyben történő megjelenés után lép hatályba.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!