szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fidesz bepanaszolja az MTI-t az Országos Rádió és Televízió Testületnél (ORTT), mert a hírügynökség a párt szerint minden alapvető etikai és szakmai szabályt megszegve, minden pártatlanságot félretéve próbált segíteni Gyurcsány Ferenc elhíresült, a szaúdi focistákat arab terroristáknak nevező kijelentésének eltussolásában.

A Fidesz Kulturális Tagozatának Sportszekciója tegnap nyilatkozatot juttatott el a kijelentéssel kapcsolatban az MTI-hez, amit aznap nem adtak ki - közölte a párt a hvg.hu-hoz eljuttatott közleményében.

A Fidesz tiltakozására a párt szerint a mai napon a belpolitikai főszerkesztő közölte, ez azért történt így, mert nem tudták, miről van szó. A nemzeti hírügynökség a Fidesz szerint azonban a párt megkeresését követően is órákon át visszatartotta a párt közleményét. Megvárta Gyurcsány Ferenc rendkívül kínos és vérszegény magyarázkodását, amit rögtön közzétettek, s csak ezt követően - egy napos késéssel – mintegy reagálásként jelenhetett meg a Fidesz közleménye - tette hozzá a párt.

"Az MTI, bár a hangfelvétellel maga is rendelkezik, egészen ma délutánig nem számolt be a kormányfő botrányos kijelentéséről. Ezt csak akkor tette meg, miután kiderült, hogy a miniszterelnök „elszólását” már nem lehet a szőnyeg alá söpörni" - áll a közleményben.

Ez a hírszerkesztési gyakorlat, különösen a közpénzből működő nemzeti hírügynökségtől elfogadhatatlan, ezért a Fidesz panasszal fordul az Országos Rádió és Televízió Testülethez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Itthon

Gyurcsány bocsánatot kért a terroristavicc miatt

A miniszterelnök kedden elnézést kért azoktól, akiket sértett a szaúd-arábiai labdarúgó-válogatottat sértő szombati kijelentése. "..a mi fiaink pedig halált megvető bátorsággal küzdöttek ezen terroristák ellen, és ilyen esetben a döntetlen idegenben, ez egy fantasztikus eredmény" - mondta korábban Gyurcsány.