szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szécsi Gábor, Kecskemét polgármestere, aki hat éven keresztül a Fidesz által támogatott polgármesterként működött, a 2006-os országgyűlési választásokon a jelenlegi kormánypártok közös képviselőjelöltje lesz.

"Csütörtökön az MSZP kecskeméti szervezetének küldöttgyűlésén, ahol a város 380 pártagjának 76 küldötte jelent meg, az 1-es választókerületben Balogh Lászlót, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökét választotta meg képviselőjelöltnek 71 szavazattal; míg a 2-es választókörzetben a lehetséges 75 szavazatból 65 támogató voksot kapott Szécsi Gábor" – jelentette be Brúszel László városi elnök.

Kezdeményezik az MSZP országos vezetésénél, hogy értsenek egyet abban: a két politikus a közös jelöltként induljon az országgyűlési választáson, és a szocialista vezetés folytasson egyeztető tárgyalást az SZDSZ országos vezetésével.

Zombori Mátyás, az SZDSZ kecskeméti szervezetének vezetője az MTI-nek elmondta, hogy július 8-án dönt a taggyűlésünk, ahol az elnökség javaslatát remélhetőleg a tagság támogatni fogja.

"Szécsi Gábort indítjuk Kecskemét 2. számú országgyűlési választókörzetében, aki az MSZP-vel közös jelölt lesz, míg Balogh Lászlót az MSZP indítja Kecskemét 1. számú választókörzetében, aki a szabaddemokratákkal közös jelölt lesz" - fogalmazott.

Szécsi Gábor 1998-ban a Fidesz jelöltjeként lett polgármester. A következő választáson óriási fölénnyel ismét elnyerte a polgármesteri tisztséget. A helyi szervezet és az egy ideig a pártban is tisztséget vállaló polgármester viszonya 2004-ben romlott meg, a Fidesz-frakció megvonta támogatást polgármesterétől, aki ezután kilépett a Fideszből.

Kecskeméten, 1990 óta nem nyert sem polgármesteri tisztséget, sem országgyűlési egyéni mandátumot MSZP-s jelölt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap

KECSKEMÉTI FIDESZ-ZŰR

Hat év után kisebbségbe szorult a Fidesz-MPSZ a kecskeméti városházán, miután öt jobboldali érzelmű képviselő...

Itthon

Gyurcsány mellett áll Győr és Kecskemét is

"Gyurcsány Ferenc egyszerre jelenti a változást, a váltást és a folytonosságot, a folyamatosságot" - indokolta a tizennyolc küldött döntését Molnár Csaba, az MSZP Győr megyei ügyvezető alelnöke. A kecskeméti és a Békés megyei helyi szervezet is rá voksol, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megyében is Gyurcsány számíthat több szavazatra.

100 km/órásnál is erősebb széllökéseket mértek a viharban

100 km/órásnál is erősebb széllökéseket mértek a viharban

Ez így már erőgép: izmos összecsukható mobilt hoz a Samsung, íme a Galaxy Z Fold 2

Ez így már erőgép: izmos összecsukható mobilt hoz a Samsung, íme a Galaxy Z Fold 2

Magyarországon is lelassult kicsit a net a karanténidőszak alatt

Magyarországon is lelassult kicsit a net a karanténidőszak alatt