szerző:
MTI

Szécsi Gábor, Kecskemét polgármestere, aki hat éven keresztül a Fidesz által támogatott polgármesterként működött, a 2006-os országgyűlési választásokon a jelenlegi kormánypártok közös képviselőjelöltje lesz.

"Csütörtökön az MSZP kecskeméti szervezetének küldöttgyűlésén, ahol a város 380 pártagjának 76 küldötte jelent meg, az 1-es választókerületben Balogh Lászlót, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökét választotta meg képviselőjelöltnek 71 szavazattal; míg a 2-es választókörzetben a lehetséges 75 szavazatból 65 támogató voksot kapott Szécsi Gábor" – jelentette be Brúszel László városi elnök.

Kezdeményezik az MSZP országos vezetésénél, hogy értsenek egyet abban: a két politikus a közös jelöltként induljon az országgyűlési választáson, és a szocialista vezetés folytasson egyeztető tárgyalást az SZDSZ országos vezetésével.

Zombori Mátyás, az SZDSZ kecskeméti szervezetének vezetője az MTI-nek elmondta, hogy július 8-án dönt a taggyűlésünk, ahol az elnökség javaslatát remélhetőleg a tagság támogatni fogja.

"Szécsi Gábort indítjuk Kecskemét 2. számú országgyűlési választókörzetében, aki az MSZP-vel közös jelölt lesz, míg Balogh Lászlót az MSZP indítja Kecskemét 1. számú választókörzetében, aki a szabaddemokratákkal közös jelölt lesz" - fogalmazott.

Szécsi Gábor 1998-ban a Fidesz jelöltjeként lett polgármester. A következő választáson óriási fölénnyel ismét elnyerte a polgármesteri tisztséget. A helyi szervezet és az egy ideig a pártban is tisztséget vállaló polgármester viszonya 2004-ben romlott meg, a Fidesz-frakció megvonta támogatást polgármesterétől, aki ezután kilépett a Fideszből.

Kecskeméten, 1990 óta nem nyert sem polgármesteri tisztséget, sem országgyűlési egyéni mandátumot MSZP-s jelölt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hét nap

KECSKEMÉTI FIDESZ-ZŰR

Hat év után kisebbségbe szorult a Fidesz-MPSZ a kecskeméti városházán, miután öt jobboldali érzelmű képviselő...

Itthon

Gyurcsány mellett áll Győr és Kecskemét is

"Gyurcsány Ferenc egyszerre jelenti a változást, a váltást és a folytonosságot, a folyamatosságot" - indokolta a tizennyolc küldött döntését Molnár Csaba, az MSZP Győr megyei ügyvezető alelnöke. A kecskeméti és a Békés megyei helyi szervezet is rá voksol, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megyében is Gyurcsány számíthat több szavazatra.

A tényállítások és a tények

A tényállítások és a tények

Ijesztő kezdés után taroltak a címvédő Babosék Ausztráliában

Ijesztő kezdés után taroltak a címvédő Babosék Ausztráliában

A tüntetés alatti lezárásokra figyelmeztet a BKK

A tüntetés alatti lezárásokra figyelmeztet a BKK

Újra árat emel a posta

Újra árat emel a posta

Matolcsy nem hagyja annyiban: szerinte nem mondhatják rá, hogy lop

Matolcsy nem hagyja annyiban: szerinte nem mondhatják rá, hogy lop

Egy 550 lóerős Pobjeda az orosz válasz Ken Blockra - videó

Egy 550 lóerős Pobjeda az orosz válasz Ken Blockra - videó