szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFI) felrakta honlapjára, a http://www.felvi.hu-ra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, amelyeket a szerdai nap első perceitől már lehet olvasni a honlapon.

Felvételi ponthatárok 2008
2008. július 24-e sorsforduló lesz sok ember életében. Ekkor dőlnek el a 2008-as felvételi ponthatárok és aznap fog kiderülni, kit hova vettek fel. A HVG Online oktatási portálja, az Eduline.hu cikksorozatával segíteni próbál diákoknak és szülőknek eligazodni a felvételik, a felsőoktatás, a ponthatárok és a lehetőségek között. Bővebben: Felvételi ponthatárok 2008
 A felvételizők a személyre szabott weboldalukon - "Az én felvim" - névre szólóan is meg fogják találni a rájuk vonatkozó ponthatárokat és a felvételi döntést. Azokat, akik a jelentkezési lapjukon mobilszámukkal és hozzájárulásukkal engedélyt adtak - mintegy 130 ezren éltek ezzel a lehetőséggel - sms-ben is értesítik.

Az OFI honlapján figyelmeztet arra, hogy a felvételi döntés csak akkor válik hivatalossá, amikor az adott felsőoktatási intézmény erről levélben értesítést küld. Minden jelentkező augusztus elején kap értesítést felvételéről, illetve kérelme elutasításáról. Az értesítés egyaránt tartalmazza az intézményi ponthatárt és az elért eredményt.

Az idén a felsőoktatási intézményekbe pályázó mintegy 150 ezer diák több mint 380 ezer jelentkezési lapot adott be az egyetemekre és főiskolákra, a jelentkezők száma tíz százalékkal csökkent. 2005-ben egy jelentkező közel három lapot küldött be a megadott határidőig. Azok a jelentkezők, akiket nem vettek fel és azok az érdeklődők, akik idén nem jelentkeztek a felsőoktatásba, beadhatják jelentkezési lapjukat a pótfelvételi eljárás keretében, amelyről szintén a http://www.felvi.hu - n lehet érdeklődni.

A különböző médiumok szerdán reggel kapják meg hivatalosan a ponthatárok listáját, ezért a vonalhúzás éjszakáján a felvételi iroda csak azon információkért vállal felelősséget, melyek az OFI honlapján jelennek meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Titkos üzenetet rejtett el weboldalán Joe Biden: aki észrevette, jó úton indult el egy állás felé

Titkos üzenetet rejtett el weboldalán Joe Biden: aki észrevette, jó úton indult el egy állás felé

Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?

Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?

Csontrészeg kamionos cikázott az M3-son, miután több autót összetört

Csontrészeg kamionos cikázott az M3-son, miután több autót összetört