szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szocialista pártban válságstáb nincs, azt azonban figyelemmel kísérik, hogy a vádiratban pontosan mi szerepel, és ennek megfelelően hozzák meg a döntéseket - közölte az MSZP elnöke a közszolgálati televízió reggeli műsorában szerdán, annak kapcsán, hogy az ügyészség várhatóan ezen a napon vádat emel Kulcsár Attila ellen.

"Az kétségkívül aggodalomra ad okot, hogy az elmúlt hetekben történtek olyan események, amelyek nyilvánosságra is kerültek, és amelyek a közvélemény előtt is (...) megroppantották az ügyészség iránti bizalmat. Ez nem jó" - hangsúlyozta Hiller István, a Nap-kelte műsorában.

Hozzátette: abban érdekeltek, hogy az ügyészség törvényes feltételeinek megfelelően a legmagasabb színvonalon dolgozhasson, tekintélye, működése, a közvélemény és a szakma előtti elismertsége megmaradjon.

"(...) a legfőbb ügyész úrnak érdemes az ő alá rendelt intézmény egésze működésén úgy elgondolkodni, hogy annak tekintélye ismét régi legyen" - jegyezte meg a pártelnök.

Óriási bajnak nevezte azt, ha akár az MSZP, akár más párt bele akarna nyúlni az egyébként független igazságszolgáltatás a belső dolgaiba. "De arra igenis kötelességünk felszólítani és kötelességünk figyelmeztetni, hogy az intézmény tekintélyével sok minden nincsen rendben" - hangoztatta, hozzátéve, hogy nincs az ügyészségre vonatkozó törvénymódosítási javaslat.

Mint mondta, "nagyon veszélyes mező" főként egy választások előtti évben a pártpolitika számára ha ezt meg akarja tenni. "(...) azonban annak előrevetítése, hogy igenis (...) modellszerűen történjék javítás, jobbítás, én ebben készséget mutatok és partnerséget ajánlok" - közölte Hiller István.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG Itthon

A főügyészség Rejtőt is vádolja

Sikkasztás bűnsegédletével vádolja a Fővárosi Főügyészség (FF) Rejtő E. Tibort, a K&H Bank Rt. volt vezérigazgatóját – értesült a HVG. A vádirat részleteiről az ügyészség szerda délután számol be.

Itthon

Kulcsár-ügy: az ügyészség elégedett az ügyészekkel

A Legfőbb Ügyészség (LÜ) szerint nem ütközik semmilyen írott jogi szabályba és nem ellentétes az elméletben leírt, illetve használt módszerekkel az az ügyészi taktika, amelyet Kulcsár Attila videóra rögzített és a közelmúltban nyilvánosságra került vallomásakor alkalmaztak.

MTI Itthon

Pártvélemények Kulcsár Attila kihallgatásáról

A nyilvánosságra került felvételek alapján a koalíciós pártok és az MDF is "aggályosnak" találja Kulcsár Attilának, a brókerbotrány fő gyanúsítottjának kihallgatását. A Fidesz viszont azzal érvel, hogy a szocialistáknak saját soraikban kell a kérdéseket tisztázniuk.

Radar360: Elment egy legenda

Radar360: Elment egy legenda

Alsónadrágásás, szúnyogfigyelés, digitális játék – ezzel is előrevihetjük a tudományt

Alsónadrágásás, szúnyogfigyelés, digitális játék – ezzel is előrevihetjük a tudományt

Ingyen utazhatnak az alsósok a helyközi és a BKK-járatokon az iskolák újranyitása után

Ingyen utazhatnak az alsósok a helyközi és a BKK-járatokon az iskolák újranyitása után