szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Vasárnapi Hírek (VH) információi szerint egy Orbán Viktorhoz érkezett új helyzetértékelés szerint nem lehet számítani a Fidesz áttörésére az önkormányzati választáson - áll a lap internetes oldalán.

Az újság úgy tudja: a Fidesz elnökéhez friss értékelés érkezett az önkormányzati választások várható eredményéről. "Egy Fideszhez közelálló" forrásra hivatkozva a lap azt írja: a Gyurcsány-kormány és a koalíció népszerűségvesztése nem olyan mértékű, hogy megfordítaná az erőviszonyokat, és a koalíciótól elfordulók nem gyarapítják automatikusan a Fidesz-bázist.

"Orbán Viktor pártja számára a mostani önkormányzati választás alapkérdése Budapest. Csak a fővárosi politikai viszonyok gyökeres átrendeződése hitelesíthetné azt a jobboldali várakozást, hogy megfordul a szél" - áll a VH-ban. A lap szerint az értékelés Budapest tekintetében ugyan a korábbinál kiegyenlítettebbnek tartja az erőviszonyokat, de nem vetíti előre Tarlós István győzelmét, nem jelez előre áttörést a fővárosi kerületek polgármesteri posztjain sem.

"Egy, a Fideszből nemrég távozott középvezető megfogalmazása szerint Orbán a hitelesnek és realistának tartott értékelést is belekalkulálta a menekülés előre döntésbe" - írja a VH. A lap úgy fogalmazott, hogy a Fidesz vezetője "egy utolsó, szinte kétségbeesett rohamot határozott el az erőviszonyok megfordítására. Budapesten attól remél sikert, ha a rejtőzködő választópolgárok további 5-6 százalékát sikerül maga mögé állítania október 1-ig."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Kuncze: a választás tétje az uniós források

A mostani önkormányzati választásnak az eddigiektől eltérő tétje, hogy olyan személyek kerüljenek az önkormányzati testületekbe, akik képesek hatékonyan felhasználni a településekhez a következő hét évben érkező forrásokat – mondta Kuncze Gábor Pécsett.

Halló, Örkény Színház? Egy verset kérnék

Halló, Örkény Színház? Egy verset kérnék

Hagyomány, egy apró csavarral: így teheti különlegessé az ünnepi menüt!

Hagyomány, egy apró csavarral: így teheti különlegessé az ünnepi menüt!

Az ünnepekre is maradnak a szigorú korlátozások Németországban

Az ünnepekre is maradnak a szigorú korlátozások Németországban