Cáfolják a Robin Hood-filmmel kapcsolatos biztosítási csalást

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Mafilm vezérigazgatója szerdán határozottan cáfolta, hogy cégének bármilyen köze lenne a Robin Hood című sorozatról készült kópiák állítólagos visszavásárlásához, illetve megkerüléséhez.

A Robin Hood-kazetták ellopásával gyanúsított egyik férfi védője kedden úgy nyilatkozott, hogy feltételezése szerint "biztosítási csalásszerűséget" akart elkövetni a Mafilm.

Baji Éva védőügyvéd kedden elmondta: feltételezését arra alapozza, hogy a filmgyár nem tájékoztatta arról a rendőrséget, miszerint megtörtént a kópiák egy részének visszavásárlása a tolvajoktól.

Tolmár Tamás vezérigazgató közleményében leszögezi: "a valóság az, hogy az ügyben a Mafilm Zrt. kizárólag annyiban érintett, hogy a Robin Hood című sorozat készítőinek filmforgatás céljára bérbeadta egyes épületeit. A Mafilm Zrt. nem rendelkezhetett és nem is rendelkezett semmiféle biztosítással a filmkazetták tekintetében, így semmiféle összeget nem is kapott volna a biztosítótól, amennyiben azok nem kerültek volna elő. Mindebből következően semmiféle biztosítási csalásszerűséget nem akarhatott és nem is akart elkövetni a Mafilm Zrt. A Mafilm Zrt. soha nem tárgyalt senkivel a kazetták visszavásárlásáról és a kazettákat senkitől sem vásárolta vissza."

A brit BBC televízió megrendelésére Magyarországon forgatott Robin Hood című sorozat elkészült kópiáit augusztus 7-én lopták el, a kazetták nem sokkal később Fót külterületén, egy bokros részen hiánytalanul megkerültek. Eszmei értékük meghaladja a 2 milliárd forintot.