szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ötgyermekes, korábban rendészeti területen tevékenykedő nyugállományú tiszthelyettes rabolta ki a nyúli takarékszövetkezet egyik kirendeltségét március 12-én Győrött - közölte Holló Sándor ezredes, győri rendőrkapitány keddi sajtótájékoztatón Győrött.

Állampolgári bejelentés nyomán állították elő hétfőn este a gyanúsítottat, aki előbb tagadta, majd később beismerte a bűncselekményt – mondta Otoltics László főhadnagy, a bűnügyi osztály kiemelt főnyomozója. Csaba Lóránd hadnagy tájékoztatása szerint öt gyermeke van a 42 éves büntetlen előéletű elkövetőnek. Meghallgatásakor feltárta a család anyagi gondjait, s azt vallotta, hogy a gyerekek eltartása miatt kényszerült erre a lépésre.

Március 12-én egy 10-15 centiméteres pengehosszúságú késsel lépett be a takarékszövetkezeti kirendeltségre, s a papírpénz átadására szólította fel a pénztárost. Összesen 647 ezer forintot zsákmányolt, a pénzt egy reklámtáskába tette és gyalogosan távozott. Személyi sérülés a rablás során nem történt. A bűncselekménnyel szerzett pénzt időközben elköltötte a családjára. A tettest a rendőrség őrizetbe vette és előzetes letartóztatását kezdeményezte a bíróságnál. Az elkövetőre a bejelentők egy rendőrségi fantomkép alapján ismertek rá - jegyezte meg Otoltics László főhadnagy.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!