szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vezető beosztású hivatalos személy által folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettében bűnösnek mondta ki Kaszab Csaba vádlottat a Fővárosi Bíróság (FB); az ítélet nem jogerős - közölte a testület sajtótitkársága.

A közlemény nem tér ki arra, hogy Kaszab Csaba korábban milyen vezető beosztású személyként tevékenykedett, de tudható, hogy a szocialista politikus a korábbi önkormányzati ciklusban a X. kerületi önkormányzat alpolgármestere volt. 

Kőbánya korábbi alpolgármesterét még szeptember 20-án, elsőfokú, nem jogerős döntésében mondta ki bűnösnek az FB. A testület két év börtönbüntetésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, és egyben 4,43 millió forint vagyoni előny megfizetésére kötelezte - áll a közleményben.

Két éve, szeptember végén tartottak házkutatást a kőbányai polgármesteri hivatalban, akkor a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal iratokat foglalt le. Az egyik internetes portál akkor azt írta, hogy az ügy hátterében fiktív épületfelújítások álltak, és az el nem végzett munkák után számlákat fizettek ki. A X. kerületi Fidesz vasárnapi közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy Kaszab Csaba jelenleg is az MSZP kőbányai elnökségének a tagja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Gyurcsány tavasz óta tudott a Zuschlag-ügyről

Tavasz óta tudott a Zuschlag-ügyről Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki a Magyar Narancs című hetilap csütörtöki számában megjelent interjújában azt is elismerte, hogy sok Zuschlag-ügy lehet még az országban.

Itthon

Hol szerepelt Arató Gergely államtitkár neve?

Nem vett részt a Zuschlag-ügyben vizsgált Biztos Pont egyesület tevékenységében Arató Gergely az oktatási minisztérium államtitkára. Ugyanakkor tanúként szerepel a neve egy beadványon, amely Lados Istvánnak teljes körű meghatalmazást adott, hogy az egyesület ügyeiben eljárjon. Lados társaival együtt előzetes letartóztatásban van, a Zuschlag-ügy kapcsán, különösen nagy értékre elkövetett csalással gyanúsítják.

MTI Itthon

Göncz Kingát is meghallgatták Zuschlag-ügyben

Göncz Kinga külügyminiszter, az ifjúsági, családi, szociális és esélyegyenlőségi tárca volt vezetője néhány hete tanúvallomást tett Kecskeméten a Zuschlag-ügyben - közölte a kormányszóvivő.

Salgó Andrea (hvg.hu) Itthon

Közös Fidesz-SZDSZ-akció a kőbányai MSZP ellen

Közös sajtótájékoztatót tartott a Fidesz és az SZDSZ. A két ellentétes oldalon álló párt az MSZP-s kőbányai polgármestert teszi felelőssé azért, hogy nincs pénz a közalkalmazottak januári béreinek kifizetésére.

MTI Itthon

Zuschlag-ügy: 20 millió a fővárostól civil szervezeteknek

A közbiztonság javítását célzó pályázataik alapján 2002-2004-ben 20 millió forint körüli támogatást kapott a Fővárosi Közgyűlés városrendészeti szakbizottságától néhány olyan civil szervezet, amelyek a Zuschlag János ellen zajló büntetőeljárásban érintettek - tájékoztatott Danielisz Béla bizottsági elnök.

MTI Itthon

Indítványozták Zuschlag letartóztatásának meghosszabbítását

Az ügyészség indítványozta Zuschlag János előzetes letartóztatásának 60 nappal történő meghosszabbítását - közölte Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese. A nyomozási bíró fog az ügyészség indítványáról dönteni - mondta Szabó Ferenc.

Lett volna idő felkészíteni az egészségügyet a járványra, mégsem léptek a döntéshozók egy aneszteziológus szerint

Lett volna idő felkészíteni az egészségügyet a járványra, mégsem léptek a döntéshozók egy aneszteziológus szerint

Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

Fény derült a legújabb VW villanyautó, az ID.4 valós hatótávjára

Fény derült a legújabb VW villanyautó, az ID.4 valós hatótávjára