Jövő héttől dolgozhat a Gyöngyöspata-bizottság

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MR1-Kossuth Rádió
Tetszett a cikk?

Várhatóan már a jövő héten megkezdheti munkáját a Gyöngyöspatán történteket vizsgáló estei bizottság - mondta Németh Szilárd a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A fideszes politikus kifejtette: a bizottság tizenkét képviselőből állna, és az egyenruhás bűnözés folyamatát, hátterét és a gyöngyöspatai eseményeket vizsgálná.

A testület feladata lenne az is, hogy megállapítása: kik szervezik és támogatják anyagilag a magukat rendfenntartóknak beállító személyeket, csoportokat és szervezeteket - tette hozzá Németh, aki fideszes képviselőtársával, Kocsis Mátéval terjesztette be az egyenruhás bűnözés folyamatát, hátterét és a gyöngyöspatai eseményeket feltáró, valamint az egyenruhás bűnözés felszámolását elősegítő eseti bizottság felállítására vonatkozó önálló képviselői indítványt. .

A csepeli polgármester a 180 percben beszélt arról is, hogy hűtlen kezelés és sikkasztás gyanújával feljelentést tettek több ügyben is, jelenleg közel harminc, a korábbi MSZP-s vezetést érintő bűncselekmény-gyanús ügy kivizsgálása pedig folyamatban van a kerületben.