szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik mindent megtesz annak érdekében, hogy ne a Hit Gyülekezete működtesse a jövőben a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc általános iskolát - jelentette ki Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő, a párt hajdú-bihari elnöke szerda este, az iskola előtt tartott demonstráción.

A politikus a mintegy száz résztvevő előtt bejelentette, a jövő hét végén aláírásgyűjtést kezdenek a településen helyi népszavazás kezdeményezésére, mert - mint mondta - ez lehet az egyik út ahhoz, hogy "megmentsék az iskolát".

A demonstrációt rövid incidens zavarta meg: Kulcsár Gergely szavaira reagálva - miszerint a Hit Gyülekezete egy szekta -, egy az iskolából kilépő asszony azt kiabálta, hogy "hazudik"! A szónok kérte, hogy távolítsák el a bekiabálót a rendezők, de az asszony ekkor már visszament az iskolába.

Az egyébként békésen zajló eseményen az MTI tudósítója nemzeti és jobbikos zászlókat, illetve az Új Magyar Gárda zászlaját látta, többen a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület egyenruháját viselték.

Hajdúsámson önkormányzati képviselő-testülete május 30-án rendkívüli ülésen döntött arról, hogy öt éven át a Hit Gyülekezete működtetheti a helyi általános iskolát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!