Tarlós szerint Orbán mentette meg a "romokban heverő" BKV-t

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Félidőben 2012 címmel jelentetett meg kiadványt a fővárosi városvezetés az elmúlt két év eddigi tevékenységéről és a további tervekről. Tarlós István szerint a BKV soha annyi támogatást nem kapott, mint az elmúlt egy évben. A főpolgármester úgy látja, Orbán Viktor segített megmenteni a közlekedési társaságot.

Félidőben című beszámoló a kiindulópont megjelölése mellett ismerteti az új városüzemeltetési modellt, a Fővárosi Vízművek visszavásárlásának menetét, az Alstommal való megegyezést, a közlekedésfejlesztéseket, és tájékoztatást ad a BKV finanszírozásáról - mondta Tarlós István főpolgármester keddi sajtótájékoztatóján, majd hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök segített megmenteni "a romokban heverő" közlekedési társaságot, a BKV soha annyi támogatást nem kapott, mint az elmúlt évben.

A főpolgármester szólt arról is, hogy a CET-beruházás ügyében 21 milliárd forintot sikerült visszaszerezni az egyeztetéseken. A 4-es metróval kapcsolatos korábbi Siemens-szerződést viszont minden idők legpocsékabb szerződésének nevezte, jelenleg is tartanak a tárgyalások a módosítására. Kiemelte azt is, hogy ha a jogi-pénzügyi kérdések tisztázódnak, 2014-ben átadható a 4-es metró első szakasza, a beruházás műszakilag kielégítően áll.

A kiadvány kitér a Széll Kálmán tér rekonstrukciójára, a Budapest szíve programra és a római-parti árvízvédelmi műre - közölte a városvezető, hozzátéve, hogy befejezték a Margit híd felújítását, és két beruházás is kezdődik a közeljövőben a Margitszigeten.

Tarlós István szólt arról, hogy több szervezettel, intézménnyel kötöttek új együttműködési megállapodásokat, amelyek jól hasznosulnak, s alapvető változást értek el a hajléktalanpolitika terén is. A Félidőben 2012 című kötetet a fővárosi önkormányzat a honlapján tette közzé.