szerző:
hvg.hu

Csütörtöktől már nem Bánáti Kristóf védi a Prisztás-ügyben emberöléssel vádolt Portik Tamást. Az ügyvédi megbízás megszűnését Bánáti jelentette be. Ez vonatkozik a Prisztás-ügy mellett Portik Tamás másik két ügyére, az Aranykéz utcai robbantásra és Seres Zoltán megölésére, amelyekben szintén emberölésre való felbujtás a gyanú.

A Portik Tamás ellen folyamatban lévő valamennyi büntetőügyben megszűnt Bánáti Kristóf megbízása a védelem ellátására. Bánáti a hvg.hu-val közölte, ennek oka védői titkot képez, a jövőben sem ezzel, sem az üggyel összefüggésben semmilyen nyilatkozatot nem tehet.

Az olajszőkítésből milliárdokra szert tett egykori Energol-vezetőt, Portik Tamást tavaly július 14-én fogták el négy társával együtt. A Nemzeti Nyomozó Iroda gyanúja szerint Portik felbujtására ölték meg Prisztás Józsefet 1996-ban, Seres Zoltánt 1999-ben Tahitótfaluban, illetve hajtották végre a négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai merényletet.

Miután Portik Tamás elfogását több sajtóhír összekapcsolta a tavaly május végén kirobbant korrupciós üggyel, annak fő gyanúsítottja, V. László ügyvédje útján elhatárolódott Portik Tamástól.

Korábbi rendőrségi források szerint nem zárható ki, hogy egy volt üzlettársa segíthette információkkal a nyomozókat azokban a kilencvenes években történt, a hosszú ideje döglött ügyeknek számító bűnesetekben, amelyek miatt a hétvégén az olajozásból meggazdagodott Portikot letartóztatták.

A conti-caros Radnai László, aki a kecskeméti maffiaper egyik fő vádlottja volt, ügyvédje tagadja, hogy alkut kötöttek volna a hatóságokkal, ám Radnait büntetésének lejárta előtt szabadon engedték egészségi állapotára hivatkozva. Ez elvileg egy hónapra volt megadható, de úgy tudjuk, Radnai László még mindig szabadlábon van.

Portik meggyanúsításával kapcsolatban Doszpot Péter, egykori nyomozó, aki jelenleg vagyonvédelmi cégét vezeti, tavaly nyáron a hvg.hu-nak azt mondta, hogy anno egyik ügy nyomozásában sem jöttek képbe a mostani gyanúsítottak, így Portik sem volt képben. Sok év távlatából egyébként a bizonyítás szerinte nehéz lesz.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Portik Tamással és társaival szemben nyereségvágyból, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt február 15-én vádemelési javaslattal zárta le Prisztás József meggyilkolása ügyében a nyomozást – közölte a rendőrség. Ezt követően pedig a Fővárosi Főügyészség már március 4-én benyújtott a vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
MTI Itthon

Portik-ügy: maradnak előzetesben a gyanúsítottak

Ismét, további három hónappal meghosszabbították Portik Tamás és társainak előzetes letartóztatását abban a büntetőügyben, amelyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) jár el előre kitervelten nyereségvágyból, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt.

MTI/hvg.hu Itthon

Egyelőre nem vizsgálja bizottság a Laborc-Portik találkozókat

Egyelőre nem áll fel az a tényfeltáró bizottság, amely Laborc Sándor egykori NBH-főigazgató és Portik Tamás, az Energol Rt. előzetes letartóztatásban lévő volt vezetője közötti találkozók körülményeit vizsgálná – így döntött az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága kedden, zárt ülésen. A döntést az LMP-s Mile Lajos ismertette.

hvg.hu Itthon

Prisztás-gyilkosság: vádiratot nyújtott be az ügyészség Portik ellen

Vádiratot nyújtott be a Fővárosi Törvényszékre a Fővárosi Főügyészség hétfőn P. Tamás és társai ellen az előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztályán folyamatban volt bűnügyben.

hvg.hu Itthon

Térképezze fel velünk a Portik-ügyet!

Egyre bonyolódik a kilencvenes évek alvilági leszámolásaival összefüggésben letartóztatott Portik Tamás körüli ügy, folyamatosan újabb szereplők bukkannak fel a hírekben. Összefoglaltuk az eddigi történéseket azoknak, akik már elvesztették a fonalat!

Csikász Brigitta Itthon

BM-engedéllyel játszott guantánamósat Portikkal a TEK

A Terrorelhárítási Központ szerint önkéntes alapon viselte elfogása után a feltűnő narancssárga kezeslábast Magyar Róbert és Portik Tamás is. A guantánamói börtöntelepről ismerős ruhadarabot idehaza nem rendszeresítették, pedig a rendőröknek csak ilyen eszközöket szabadna használniuk. A TEK egyedi engedélyt kapott a BM-től, miközben a rendőrök évek óta küzdenek azért, hogy egy számukra akár életmentő jelentőségű felszerelést legálisan használhassanak.

MTI Itthon

Vádat emeltek Portik ellen a Prisztás-ügyben

Portik Tamással és társaival szembeni vádemelési javaslattal zárta le Prisztás József meggyilkolása ügyében a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata pénteken a rendőrség honlapján.

Dezső András - Csikász Brigitta Itthon

Portik Tamás kalandos élete

Megjárta a fiatalkorúak börtönét, volt portás, az olajozásból mesés vagyont szerzett, de a nyilvánosságot később tisztes vállalkozóként is kínosan kerülte Portik Tamás, akit az Aranykéz utcai robbantásos merénylet és Prisztás József meggyilkolásának ügyében felbujtással gyanúsít a rendőrség. A pénzét az utóbbi időben állítólag az internetes piacon is fialtató milliárdos vállalkozót már a kilencvenes évek végén összefüggésbe hozták több leszámolásos üggyel, mégis csak most, tizennégy év után gyanúsították meg.

hvg.hu Itthon

Miről tárgyalt Gyurcsány és Bajnai NBH-főnöke Portik Tamással?

Minisztere kérésére hivatalos minőségben vette fel a kapcsolatot a titkosszolgálat vezetője az éjszakai élet ismert figurájával, Portik Tamással 2008 nyarán Laborc Sándor, aki a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány idején vezette a Nemzetbiztonsági Hivatalt. Egyelőre kérdés, hogy a találkozókon Portik "kérkedett-e" azzal, hogy mi mindent tud a politikai elitről és Laborc Sándor pedig „pusztán” nem zárkózott el az együttműködéstől, vagy az NBH volt vezetője lépett-e fel „megrendelőként”.

Csikász Brigitta Itthon

Portik-ügy: megölhették a Radics-családot

Már emberölésként kezeli a Nemzeti Nyomozó Iroda a 2002-ben eltűnt Radics-család ügyét, a Portik Tamással kapcsolatos bűntettek részeként – értesült a hvg.hu. A rendőrség ezt megerősítette, de a részletekről nem kívánt nyilatkozni. Közben kiengedték az előzetes letartóztatásból a Portik-ügy egyik érintettjét, akit Prisztás József megölésével kapcsolatban bűnsegédlettel gyanúsítanak.

Pár év múlva újabb magyar sztrádaalagútnak örülhetünk

Pár év múlva újabb magyar sztrádaalagútnak örülhetünk

Tegnap este negyed 9-kor mondták le Kásler mai meghallgatását

Tegnap este negyed 9-kor mondták le Kásler mai meghallgatását

Bocsánatkérést követel a mexikói elnök a spanyol királytól a gyarmatosításért

Bocsánatkérést követel a mexikói elnök a spanyol királytól a gyarmatosításért

Ön is szavazhat arról, hogy melyik volt 2018 legjobb magyar könyve

Ön is szavazhat arról, hogy melyik volt 2018 legjobb magyar könyve

Kiszámolták, mekkora nyugdíj járhat az átlagmagyarnak

Kiszámolták, mekkora nyugdíj járhat az átlagmagyarnak

Álmodozásnak tűnik, de ártani nem árt, talán segíthet is a közösségi erdőtelepítés

Álmodozásnak tűnik, de ártani nem árt, talán segíthet is a közösségi erdőtelepítés