Tízmilliót ér a banki robbantó, 135 rendőr keresi – fotók

Tízmilliót ér a banki robbantó, 135 rendőr keresi – fotók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az országos rendőrfőkapitány 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a Lehel úti bankrobbantás elkövetőjének kézre kerítéséért. A rendőrség – amely egy 135 fős nyomozócsoportot vetett be az ügyben – egy 180-185 centi magas személyt keres, aki egy rendszám nélküli motorral hajtott el a helyszínről a robbantás előtt. A motorosról, illetve a motorról közzétették a térfigyelő kamerák meglehetősen rossz minőségű felvételeit is.

©

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda robbanóanyaggal vagy robbantószerrel való visszaélés és közveszély okozásának gyanúja miatt folytat eljárást – közölte a rendőrség. Az ismeretlen tettes hétfő hajnalban robbantott egy banknál a XIII. kerületben, a Lehel úton. A bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult, személyi sérülés nem történt – idézte fel a rendőrség.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, elsősorban az ügy kapcsán elkülönített ingyenesen hívható 06/80-620-107 zöld számot hívja, de bejelentését megteheti a 107, 112 központi segélyhívók valamelyikén, illetve bármelyik rendőri szervnél.

Az országos rendőrfőkapitány bruttó 10 millió forintos díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. 

Az ügyben egyébként egy 135 fős rendőri csoport nyomoz, amely a rendőrség megfogalmazása szerint az eltelt idő alatt számos nyomozási cselekményt elvégzett. A széleskörű adatgyűjtés során beszerzett információkat folyamatosan, a nap 24 órájában ellenőrzik, értékelik, folyamatos a helyszínen rögzített nyomok értékelése – tették hozzá.

A nyomozócsoport létszáma bővíthető, az országos rendőrfőkapitány intézkedése alapján szükség esetén további erők és eszközök is azonnal bevethetők.

A rendőrség keresi azt a fekete bukósisakot, sötét kezes-lábast viselő 180-185 centiméter magas ismeretlent, aki a helyszínről egy cross enduro jellegű, forgalmi rendszám nélküli, 125 cm³ vagy 250 cm³ hengerűrtartalmú, robogónál nagyobb méretű motorkerékpárral elhajtott. A motorosról, illetve a járművéről egy rossz minőségű felvételt is közzétettek.

©
©