Malina Hedvig: azt éreztem, bármikor betörhetnek az életébe

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Miután azt érezte, hogy már a gyerekeit sem tudja megvédeni, Magyarországra költözött Zsák Malina Hedvig, akit 8 éve támadtak meg Nyitrán. Az egykori szlovákiai magyar egyetemista lány a Hetui Válasznak mesélt a döntésének okairól.

A Heti Válasznak adott interjújában mesélt Zsák Malina Hedvig, a nyolc éve Nyitrán megtámadott szlovákiai magyar nő arról, hogy miért költözött végül Magyarországra. Mint mondta, a támadás után a családi életbe menekült, férjhez ment a szlovák Peter Zakhoz, felvette a nevét és született két gyerekük, de a 2006-os támadás emléke rendszeresen visszatért az életébe.

Először Robert Fico akkori kormányfő és a belügyminisztere azzal gyanúsították meg, hogy ő találta ki az egész támadást és saját magát verte meg, évekkel később, 2012-ben, Fico újabb hatalomra kerülésekor pedig visszamenőleg akarták megvizsgálni az elmeállapotát. Miután nem ment el a vizsgálatokra, elmeintézeti megfigyelésre akarták küldeni.

Malina Hedvig azt mondta, akkor döntött végül úgy, hogy kérvényezi a magyar állampolgárságot és Magyarországra, Győrbe költöznek, mert végül egyik nap vacsora közben két rendőr állított be a házukba, és átadtak egy ügyészi határozatot, majd ezután rendszeresen az otthonában keresték a rendőrök. "Összedőlt a világ, mert azt gondoltam, értem jöttek, és elvisznek az intézetbe. Nem ez volt a levélben, de a gyerekek megérezték, milyen nagy a baj, sírtak; rettenetes volt" - mondta Malina Hedvig, aki hozzátette, azért döntött a Magyarországra költözés mellett, mert azt érezte, anyaként nem tudja megvédeni a gyerekeit és bármikor betörhetnek az életébe.

Egykori támadóiról azt mondta, egyikük lánccal nyitrai egyetemistákat is megtámadott és egy klubban is verekedést szított, de nem emeltek vádat ellene, azt viszont továbbra sem tudja, hogy 2007-ben ki tört be a lakásába.