Lázár beszólt az RTL Klub riporterének egy sajtótájékoztatón

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A reklámadóval vágott vissza Lázár János egy hétfői sajtótájékoztatón az RTL Klub riporterének, aki külföldi utazásairól kérdezte.

"Nem tudok abban segíteni, hogy ne kelljen adót fizetniük" – mondta a reklámadóra utalva Lázár János egy hétfői, más témában tartott sajtótájékoztatóján az RTL Klub őt kérdező riporterének. Az újságíró a külföldi utazásairól kérdezte volna.

A sajtóban az elmúlt időben többször is előkerült korábbi észak-olaszországi, zürichi és londoni utazásával kapcsolatban ezt megelőzően Lázár János azt mondta, az államnak fontosabb érdeke fűződik ahhoz, hogy az utak tartalmi kérdései ne kerüljenek nyilvánosságra.

Ezek hivatalos utak voltak, "nem kellemes időtöltés volt, nem hetyegéssel töltöttem az időt, hanem munkával" – közölte. Hozzátette, hogy a látogatások részben az Információs Hivatallal kapcsolatos tevékenységét fedték le, részben pedig a kormánytól kapott feladatait végezte el. A vele tartó két munkatársa, Perényi Zsigmond és Sonkodi Balázs alapvetően tolmácsolási segítséget nyújtottak – ismételte meg korábbi nyilatkozatát.