Kész Zoltán: Veszprémben sárga lapot kaphat a kormány

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kész Zoltán sárga lapot adna Veszprémben a kormánynak, 201-ban pedig pirosat.

Kész Zoltán országgyűlési képviselőjelölt vasárnapi veszprémi kampánygyűlésén azt kérte a választóktól, hogy arra szavazzanak, aki egy erős, szabad országot szeretne  építeni velük együtt.

A független jelöltként, de több baloldali ellenzéki párt és civil szervezet támogatásával induló politikus úgy fogalmazott: "mi, veszprémiek mutathatunk először sárga lapot a kormánynak, hogy legkésőbb 2018-ban a pirosat is megkapja ez a korrupt rendszer."

Kész Zoltán kiemelte, hogy nem érdekli mások múltja, magánélete, ellenfeleit kizárólag politikai munkásságuk alapján fogja kritizálni. Hozzátette, hogy a múlt felhánytorgatása helyett a szakmai vitákban és a választók akaratát közvetítő, tisztességes politikában hisz. Úgy fogalmazott, hogy a kampány során az ellene folytatott "karaktergyilkosság" célja, a "korlátlan Fidesz-hatalom" megtartása.

Némedi Lajosról, az időközi választáson induló fideszes jelöltről azt mondta, a választókat sérti meg azzal, hogy nem áll ki vele vitázni. Más témára áttérve a képviselőjelölt azt mondta: "az államot uraló vezetők nem bíznak bennünk, csak kihasználnak minket". 

Kész Zoltán kiemelte: megválasztása esetén a parlamentben azért fog szót emelni, hogy az állam ne vonjon el forrásokat az önkormányzatoktól, és a döntések kerüljenek vissza helyi szintre.

A rendezvényen felszólalt Pad Ferenc, aki az MSZP és a DK közös jelöltjeként indul Tapolcán az áprilisi időközi országgyűlési választáson. Azt mondta, hogy szakszervezeti vezetőként szembesül a kormány megosztó tevékenységével, amely ellen a baloldalnak demokratikus eszközökkel fel kell lépnie.

Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így lemondott országgyűlési mandátumáról.