Illegális parkoló lett ott, ahonnan kipaterolták a Zöld Pardont

Illegális parkoló lett ott, ahonnan kipaterolták a Zöld Pardont

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Parkot ígértek országzászlóval, de egyelőre csak illegális parkoló van az egykori Zöld Pardon eredeti helyén, a Petőfi híd budai hídfőjénél – írja az Index. Az önkormányzat állítólag keresi a megoldást, pályázatot adtak be, de eredmény még nincs.

A Petőfi híd két lehajtójánál tíz évig két szórakozóhely virágzott, a Zöld Pardon és a Rio. A kerületi önkormányzat 2011 őszén bezáratta mindkettőt, mert állítólag zavarták a környéken élők nyugalmát. A Zöld Pardon átköltözött a Lágymányosi hídhoz, de két év után bezárták.

Az önkormányzat parkot és országzászló ígért a Zöld Pardon helyére, de azóta sem alakították azt ki. Az Index munkatársa csak parkoló autókat látott ott, a fű egy része kikopott.

A XI. kerületi önkormányzattól a lap azt a tájékoztatást kapta, hogy a területen a parkolás teljesen illegális, és erről szóltak már a közterület-felügyeletnek. A tervek szerint a területen maradna a zöldfelület, sport- és rekreációs céllal. Be is adtak egy pályázatot a fővárosi tematikus fejlesztési programban, de egyelőre nem tudni, hogy nyernek-e, és ha igen, mikor lesz a megvalósítás – derül ki a cikkből.