RTL Klub: Tendergyőztes cég emberének házában nyaral a fideszes polgármester

RTL Klub: Tendergyőztes cég emberének házában nyaral a fideszes polgármester

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Láng Zsolt II. kerületi fideszes polgármester annak a férfinak a házában nyaral, aki vélhetően kapcsolatba hozható egy, az önkormányzattól már 600 milliónyi közbeszerzést elnyert céggel – hangzott el az RTL Klub Híradójában. A polgármesteri hivatal szerint Láng Zsolt csak bérli a házat.

Láng Zsolt annak a Duka Lászlónak a balatoni házában nyaralt, aki egy, a kerülettől az évek során már 600 millió forintnál is többet elnyerő cég honlapján ügyvezetőként szerepelt – közölte az RTL Klub szerda esti Híradójában. A cég honlapjának állításával szemben azonban Duka az RTL Klubnak azt állította, hogy a Hajdú és társa nevű céggel nem dolgozik, sosem volt tulajdonosa a vállalkozásnak. A cég központi számán azonban az RTL Klub riporterének azt mondták, hogy Duka nem tartózkodik éppen az irodájában. Duka ezután ismét letagadta telefonon, hogy köze lenne a céghez. Azt állította, hogy tíz éve ismeri Láng Zsoltot, mert ugyanott szereztek motoros jogosítványt.

A polgármesteri hivatal azt közölte, hogy Láng valóban Duka nyaralójában tölti a szabadságát, de mivel bérli a házat, szerintük ez rendben van. Láng Zsolt egyébként nem nyilatkozott, arra hivatkozva, hogy éppen a szabadságát tölti.