szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Budapesti Közlekedési Központ szerint a szabályoknak megfelelően jártak el jegyellenőreik múlt vasárnap, amikor a 3-as metrón kifogásolták az egyik utas bérletét. Közölték azt is, hogy a rendőröket nem az ellenőrök, hanem az utas és az édesanyja hívta ki. Késő estig ültek bent mindannyian a IX. kerületi rendőrkapitányságon. Az utas, egy fiatal orvos az édesanyja beszámolója szerint a haldokló nagyapjához sietett aznap injekciót beadni.

Kedden a DK-s Gy. Németh Erzsébet sajtótájékoztatóján hozta fel példaként az esetet, amikor azt kérdezte Tarlós István főpolgármestertől: "ártalmatlanok megfélemlítésével" járó pénzbehajtásra törekednek-e a BKV-ellenőrök a társaság költségeinek előteremtése érdekében.

A fővárosi politikus szerint az ellenőrök "bérlethamisítás vádjával" ártatlanul rabosíttattak a rendőrökkel egy fiatal orvosnőt, aki haldokló édesapjához sietett vasárnap. Gy. Németh Erzsébet jelezte: a sértettől felhatalmazást kaptak arra, hogy azonnali vizsgálatot kezdeményezzenek a BKK vezérigazgatójánál, emellett a DK a történtek tisztázása érdekében parlamenti írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez. Az ellenzéki párt elvárja a főpolgármestertől, hogy az esetet kérje számon Pető Györgyön, a Fővárosi Biztonsági Iroda vezetőjén – tette hozzá.

A bérletet már nem tudja vizsgálni a BKK, mert a rendőröknél van

A BKK-nál az ügyben haladéktalanul vizsgálatot indítottak – reagáltak kedden délután.

Vasárnap a 3-as metró Kálvin téri állomásánál az egyik hölgy bérletét több ellenőr is hamisnak vélte. Az ellenőrök tájékoztatták az utast a problémáról, majd ismertették vele a pótdíjjal kapcsolatos tudnivalókat. Az utas először átadta a személyazonosító igazolványát, végül mégis megtagadta a pótdíjazásról készített jegyzőkönyv aláírását. Ezután a helyszínre hívta az édesanyját, aki értesítette a rendőrséget.

Az ügy valamennyi érintettjét a IX. kerületi Rendőrkapitányságra vitték. A jegyellenőrök csak este fél 11 körül hagyhatták el a kapitányságot, de már az eset napján beszámoltak a történtekről felettesüknek – olvasható a BKK közleményében.

A BKK szerint az ellenőröknek nem volt szükségük rendőrre az utas igazoltatásához, a rendőrség bevonását a hölgy hozzátartozója kérte, "ő maga hívta helyszínre a járőröket, akik végül eljárást kezdeményeztek".

A bérletszelvény már nincs a BKK-nál, mert a rendőrség lefoglalta azt, ezért a BKK egyelőre nem tud további szakértői vizsgálatot végezni az eredetiségre vonatkozóan – írták még a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Két és fél éves korában ajánlották ki nekem, addigra én voltam a negyedik anyuka az életében”

"Két és fél éves korában ajánlották ki nekem, addigra én voltam a negyedik anyuka az életében”

A világ tizedik legszebb mozijának választották a Puskint

A világ tizedik legszebb mozijának választották a Puskint

Elég csak beszélni, a mesterséges intelligencia megmondja, kit fenyeget az Alzheimer-kór

Elég csak beszélni, a mesterséges intelligencia megmondja, kit fenyeget az Alzheimer-kór