Így hekkelték meg kopaszok az MSZP népszavazását – videó

Így hekkelték meg kopaszok az MSZP népszavazását – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tolakodás, sorfal, sorban állás, kavarodás, kavarás – hétfőn a Nemzeti Választási Iroda épületében bontakozott ki a kis magyar abszurd. Egy néni valamint kigyúrt, kopasz figurák fizikailag akadályozták meg a szocialista Nyakó Istvánt, hogy benyújthassa a vasárnapi nyitvatartásról szóló népszavazási kezdeményezésüket. A hvg.hu-n videón is megnézheti, hogyan törtek előre a kopaszok, örült-e a néni az újságíróknak, és ki az, aki Nyakó István mellett ugyancsak hoppon maradt.

Reggel kiélezett verseny indult azért, hogy ki adhat be elsőként új népszavazási kérdést a vasárnapi nyitva tartás ügyében. Kora reggel az MSZP-től érkező Lukács Zoltán és Nyakó István kopasz, fekete ruhás férfiakat talált az ajtóban. Később egy idős hölgy is megjelent, akit a nagy darab férfiak oltalmazóan körbe álltak, a helyszínen tartózkodó kollégánk szerint őt kísérték a férfiak. Patthelyzet alakult ki, mindenki a Kúria vonatkozó döntésére várt.

A szurkolókat tömörítő FradiMob állásfoglalása szerint a helyszínen megjelent kopaszok nem tartoznak a szurkolók közé, hanem a Kubatov Gáborhoz kötődő Fradi Security biztonsági cég alkalmazottai lehetnek.

Nem szurkolók, hanem fizetett rendezők vannak a Választási irodánál. Kérjük ne mossanak össze velük! Köszönjük!

Közzétette: FradiMob – 2016. február 23.

Végül az idős nő adhatta be elsőként a népszavazási kezdeményezését a Kúria döntése után, az MSZP-sek hoppon maradtak. Az MSZP 18 órára tüntetést szervez a Nemzeti Választási Iroda Alkotmány utcai irodája elé, valamint feljelentést tesznek a történtek miatt.

Egy férfi sem tudta beadni a kérdését. Ő azt állította magáról, hogy vállalkozó, és kopasz ugyan, de nincs rajta bomberdzseki, magánemberként ment a Nemzeti Választási Iroda épületéhez.