Kövér László saját rezidenciát kap díszteremmel és könyvtárral

Kövér László saját rezidenciát kap díszteremmel és könyvtárral

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
HVG
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem csak Orbán Viktor költözik ki a parlament épületéből, de fél lábbal a házelnök is. Kövér László fényes rezidenciát kap a Kossuth tér közelében.

Állami rezidencia áll bőven az ország vezetőinek rendelkezésére, de Kövér Lászlónak olyan kell, amelyet az igényei szerint, történelmi környezetben újítanak fel neki. Már tartanak a házelnöki rezidencia kialakításának előkészületei. Az eredetileg is az Országgyűléshez tartozó ingatlan a Balassi Bálint utca 1-5. szám alatt van, és ha Kövér nem viteti el, épp ránézne Károlyi Mihály szobrára a parlament északi oldalán.

A HVG kérdésére Wachsler Tamás, a Kossuth tér megújítását célzó program vezetője elmondta, hogy a házelnöki rezidenciának otthont adó épület visszanyeri az Országházra hajazó díszeit, amelyek a világháborúban pusztultak el.

Az e heti HVG-ben olvasható, hogy Kövér a rezidencia legfelső emeletén kap négy hálószobás rezidenciát, és külön dolgozószobája is lesz. Külön díszterem és könyvtár szolgálja majd a házelnöki kényelmet, itt 10-12 személyt vendégül is láthat a házúr. Kövérnek három nagykorú gyereke van, felesége a szigetszentmiklósi kormányhivatal vezetője. A Csepel-szigeten lakik jelenleg a házelnök. Részletek a HVG-ben.

Hozzászólások