Újabb stadion üzemeltető nélkül

Újabb stadion üzemeltető nélkül

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szombathely után Diósgyőrön sincs vállalkozó arra, hogy működtesse a stadiont, így első körben az önkormányzatnak kell állnia a számlákat, majd pedig az ország valamennyi adófizetőjének - derül ki az RTL Klub tudósításából.

Hamarosan átadják, de üzemeltetője nincs. A 444.hu vette észre, hogy a legfrissebb Közbeszerzési Értesítő szerint senki sem jelentkezett a 13 milliárd forintért felújított diósgyőri stadion üzemeltetésére. A 15 ezer férőhelyes létesítményt a tervek szerint februárban vehetik birtokukba a sportolók és a szurkolók.

Ugyanez történt Szombathelyen is: ott hónapok óta nem találnak végleges üzemeltetőt, így a fenntartási költségek az önkormányzatot terhelik. Szombathely polgármestere akkor még ajándéknak nevezte a tervezett 9 milliárd forint helyett 15 milliárdból megépült stadiont. Azóta viszont havi 30-35 millió forintot fizet ki az önkormányzat a működési költségekre.

A 20 ezres debreceni stadionban átlagosan 4 ezer néző figyeli a helyi fociklub mérkőzéseit. Az ottani üzemeltető az első üzemeltetési évben több mint 70 millió forint veszteséget könyvelt el - ismerteti az eddigi tapasztalatokat az RTL Klub.

A Fidesz azt mondja, a kormány segít, ha a városok nem bírják a költségeket. A DK szerint ezzel is az adófizetők járnak rosszul, mert végső soron ők fizetik ki Orbán Viktor kormányfő hobbijának költségeit.

Hozzászólások