szerző:
hvg.hu

Gulyás Gergely miniszter 15-20 százalékos leépítést ígért.

„Múlt héten szóltak, hogy akinek határozott idejű szerződése van és év végén, jövő év elején jár le, kezdjen magának munkát keresni, mert biztos nem hosszabbítják meg” – mondta a Népszavának a Nemzeti Adó és Vámhivatal egyik munkatársa azután, hogy Gulyás Gergely miniszter a múlt heti kormányinfón bejelentette a közszféra 15-20 százalékos leépítését. Az érintettek tehát valamivel korábban már értesültek a tervről.

Van olyan állami cég, ahonnan az egyik osztály egyetlen jogász végzettségű dolgozóját küldik el, mert hamarosan lejár a munkaszerződése. A közszférában létszámstop van, az adott osztályon dolgozók nem tudják, hogyan pótolják majd a kollégát.

A lapnak egy kormányzati vezető azt mondta, első körben a nyugdíjazás előtt állókat küldik nyugállományba – a határozott idejű szerződéssel rendelkezők elbocsátását ő is említette -, de a be nem töltött státuszok megszüntetésével is lehet a statisztikát javítani.

A leépítésről nem egyeztettek a szakszervezettel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!