szerző:
hvg.hu

A botrányos Híd a Munka Világába Program alatt vásárolták őket, a budapesti ingatlan például már évek óta üresen állt.

Egymás után adja el az Országos Roma Önkormányzat azokat az ingatlanjait, amelyeket még a Farkas Flórián volt miniszterelnöki biztos nevével összeforrt Híd a Munka Világába program keretében vásárolt – értesült a 24.hu. A portál szerint a végül teljes csődbe torkollt felzárkóztatási program alatt összesen öt – négy vidéki és egy fővárosi – irodát vásárolt az ORÖ, de úgy tudni, hogy a zalaegerszegi és a salgótarjáni irodájától már megvált a szervezet.

Most a budapesti ingatlant is eladják, erről az ORÖ csütörtöki közgyűlésén döntöttek. Az ingatlant Budapest egyik legdrágább részén, az I. kerületi Gellérthegy utcában vásárolta korábban a szervezet, hogy ott központi irodát alakítsanak ki a programban létrehozott szövetkezetnek, amely végül be sem költözött az ingatlanba.

A 24.hu-nak az ORÖ képviselői azt mondták, az üresen álló ingatlant 232 millió forintért adják el. A hírek szerint az épületet a Duna House ingatlankereskedelemmel foglalkozó cégcsoport birtokában álló GDD Commercial Kft. vásárolja meg, amit az ORÖ közgyűlése el is fogadott.

Az ORÖ azt tervezi, hogy az eladásból származó összeg egy részét az önkormányzat tartozásainak kifizetésére, egy másik részét pedig bérekre és egyéb dolgokra fordítják. A portál emlékeztet, hogy a felzárkóztató program szabálytalan pénzköltései miatt több mint három éve folytat nyomozást költségvetési csalás gyanúja miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Gyanúsított egyelőre nincs.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szuper jó fej rendőrök, ritmusra nyomják a szirénát - videó

Szuper jó fej rendőrök, ritmusra nyomják a szirénát - videó

Egy PSG-szurkoló beleszállt Lőw Zsoltba, hogy szelfizhessen egyet Neymarral

Egy PSG-szurkoló beleszállt Lőw Zsoltba, hogy szelfizhessen egyet Neymarral

Hosszú út

Hosszú út

Olyan borotvát villantott a Gillette, amit gombnyomásra felfűthetünk

Olyan borotvát villantott a Gillette, amit gombnyomásra felfűthetünk

Az EP-választásokig még megúszhatja a számonkérést Farkas Flórián

Az EP-választásokig még megúszhatja a számonkérést Farkas Flórián

Tavaszias lesz a csütörtök

Tavaszias lesz a csütörtök