szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jobbikos Alfahírnek adott páros interjút Ungár Péter, amelyben azt mondta, ennyi hasonlót mondó pártnak nem feltétlen kell külön lennie.

Vona Gábor Jobbik elnök 2016 tavaszán akarta meggyőzni Schiffer András LMP-s politikust egy Jobbik-LMP szövetségről. Ez akkor nem járt sikerrel, az országgyűlési választás után ismét előkerült a téma, pusztán azzal, hogy Vona a HVG-nak adott interjúban nyítlan beszélt erről a tervéről.

A két párt képviselői többször beszéltek együttműködésről , most Ungár Péter a jobbikos Alfahírnek adott interjúban tovább erősítette ezt a vonalat. Ungár a jobbikos Stummer Jánossal adott közös interjúban azt mondta,

nem akarom beindítani az összefogás bohócvonat szerelvényét, csak azt akarom mondani, hogy abból a szempontból van igazsága az ellenzékkel elégedetlen választóknak, hogy ez a jelenlegi pártstruktúra politikai siker elérésére alkalmatlan. Ennyi párt, ami hasonló dolgokat mond, nem feltétlenül kell, hogy külön legyen.

Később arról beszélt, lát fantáziát egy LMP-Jobbik összefogásban, de nem gondolja, hogy ez minden problémát megold, mert ez önmagában nem szünteti meg azt a tartalmi problémát, amivel az ellenzéki politika küzd. Több alapvető állításban viszont egyetért a két párt, amelyek jóval több kapcsolódási pontot jelentenek, mint mikor Karácsony Gergely Párbeszéd társelnök leül egy füzettel, és összead hat egyjegyű számot.

Nekem már az is örömet szerez, ha látom a liberális értelmiség reakcióit erre a felvetésre. Ugyanaz a kör, amely Schiffer Andrást 2014 körül nyílt levélben szólította fel a lemondásra, mert leült a Jobbikkal vitatkozni, idén  április előtt felszólított mindenkit, hogy fogjon össze a Jobbikkal, majd most újra leszidnak, ha mi nyitunk a Jobbik felé. Engem ez a műsor kifejezetten szórakoztat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!