szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök saját bevallása szerint 30 éve jár így, a jövőben sem fog változtatni a szokásán. Videón is mutatjuk a jobbikos Szilágyi György kérdését és Orbán Viktor arra adott válaszát.

Ahogy tudósításunkban már olvashatták, hétfőn kérdést kapott Orbán Viktor arról, miért repteti őt Garancsi István a Videoton mérkőzéseire egy igen drága repülőgépen. Orbán nem kertelt, felszólalásakor kerek-perec kimondta:

Harminc éve így mentem. Jövő héten is így megyek, azután is így fogok menni.

A jobbikos Szilágyi György szerint erkölcsileg vállalhatatlan, amit Orbán tesz, és aggályos, hogy a miniszterelnök ilyen értékes utakat fogad el attól, aki sokmilliárdos közbeszerzéseket nyer. Érdemes megnézni a kapcsolódó videót, amelyet a 444 idézett, már csak az arcok miatt is:

Az MSZP-s Harangozó Tamás szintén ebben a témában kérdezte a miniszterelnököt, illetve arról is érdeklődött, hogy kormányfőként Orbánnak be kell-e tartania a törvényeket. Ez szintén megvan videón:

Mint ismeretes, az Átlátszó oknyomozó cikkben számolt be egy luxusjacht és egy luxus-magánrepülő útjairól, amelyek feltűnően gyakran keresztezik egymást, s míg az előbbin kormányközeli figurák, az utóbbin Orbán Viktor utazott már.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!