szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt államtitkár Csepreghy és Rákay mellett tulajdonos lett Bada János is.

„Égető Gyula október elsején eladta a Rádió7-et és a www.radio7.hu internetes portált működtető, valamint a Mindszenti Híreket, a Kutasi Híreket, illetve a Mártélyi Híreket kiadó céget, a tulajdonában lévő Kisbíró Kft.-t. A Rádió 7 új tulajdonosai: Bada János, Csepreghy Nándor és Rákay Philip” – áll a rövid közlemény a Rádió7 oldalán.

A volt államtitkár és Rákay mellett Bada talán nem annyira ismert, róla nemrég megírtuk, ügyvéd, Lázár gimnáziumi évfolyamtársa volt, majd kormányzati informatikával, a közszolgáltatási rendszerek szabályozásával és jogszabályi hátterével foglalkozott. Május óta a hódmezővásárhelyi Batidai Vadászkastélyt működtető zrt. tagja. Korábban ebben a cégben vett tulajdonrészt Lázár János is, aki hónapokig visszautasította, hogy köze lenne a több százmillió forintot érő vadászházhoz.

A 24.hu hozzáteszi, Lázár köréhez sorolják a korábbi rádiótulajt, Égetőt is, aki tavaly decemberben a Rádió 7 21. születésnapján arról beszélt, hogy 1992 óta foglalkozik helyi rádiózással. „Bízunk Istenben, és a hír szent, a vélemény szabad” – mondta, amikor megkérdezték, milyen jövő áll a vidéki rádiózás előtt. Most azt közölte, hogy a rádióban ezentúl semmilyen tisztséget nem vállal. Egy publicisztikában a demokráciáról azt írta, hogy:

„Számomra a demokrácia nem azt jelenti, hogy bármit mondhatok, hanem azt, hogy nem kell olyat mondanom, amit nem akarok.”

Korábban a Kisbíró Kft. működtette a helyi promenad.hu portált is, amit márciusban vett meg az algyői Fidesz-frakció korábbi frakcióvezetőjének kft.-je.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!