szerző:
hvg.hu

A Szabad Pécs szerint az eseményt lényegében titkolják a szervezők, nehogy olyan médiumok képviselői is megjelenjenek, akik kellemetlen kérdéseket tehetnek fel.

Teljes egészében közpénzből, mintegy 2-2,5 milliárd forintból épült fel a Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia, más néven a Rátgéber Akadémia, írja a független Szabad Pécs.

A lap szerint a fejlesztés a kevés pécsi siker egyike, ennek ellenére csak a kormánybarát médiumok képviselőit értesítették a központ mai átadójáról, és arról, hogy maga Orbán Viktor kormányfő avatja fel azt.

Az esemény sem az MTI előzetesében, sem a kormány vagy Miniszterelnökség nyilvános közleményeiben nem szerepel, de a lap biztosra veszi, hogy ma délelőtt 10-kor sort kerítenek rá.

A lap úgy tudja, csak azokat engedik majd be az új csarnokba, akik szerepelnek az előzőleg leadott vendéglistán. Hagyományos sajtóregisztrációra azonban nem volt lehetőség, így csak azok lesznek ott, akiket külön értesítettek/meghívtak.

Rátgéber László kosárlabdaedző azt mondta a lapnak, hogy nagyon nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy az akadémiát Orbán Viktor avatja fel, szerinte ez még nagyobb súlyt ad ennek a fejlesztésnek. Az ünnepséget ugyanakkor nem ők, hanem a beruházó Nemzeti Sportközpontok szervezi, és a sajtóregisztrációt is ők intézik.

A lap kereste a Miniszterelnökséget, hogy megtudják, miként lehet az, hogy egy közpénzből felemelt csarnok felavatására nem küldenek meghívót a helyi sajtónak, de választ nem kaptak.

Frissítés 10:30

Ahogy a szabadpecs.hu élő videójából kiderül, valóban a miniszterelnök adja át a pécsi akadémiát. Hallható, hogy főleg támogatók köszöntötték Orbán Viktort, aki a kordonhoz is sétált a tapsolókhoz. Íme a vonatkozó részlet a Szabad Pécstől:

De a támogatói és a sajtó nem kormányhű része is a kordonon kívül maradtak az átadó idejére, ugyanis a szervezők szerint a 2,5 milliárd forintból épült kosárlabda akadémia magánterületnek számít.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Végre: mostantól ön is használhatja a Google Térkép hasznos funkcióját

Végre: mostantól ön is használhatja a Google Térkép hasznos funkcióját

Behunyt szemmel tűri Orbán, hogy az arcába sípolnak - itt az eddigi legjobb fotó a Parlamentből

Behunyt szemmel tűri Orbán, hogy az arcába sípolnak - itt az eddigi legjobb fotó a Parlamentből

Papíron még Vona a Jobbik elnöke

Papíron még Vona a Jobbik elnöke

Magyarországon a második legnagyobb a menekültellenesség Európában

Magyarországon a második legnagyobb a menekültellenesség Európában

Hatalmasat csúsztatott vagy rosszul fogalmazott Kósa a "rabszolgatörvény" záróvitájában

Hatalmasat csúsztatott vagy rosszul fogalmazott Kósa a "rabszolgatörvény" záróvitájában

Mindenki Meghan Markle körömlakkjáról beszél

Mindenki Meghan Markle körömlakkjáról beszél