szerző:
hvg.hu

A szervezők szerint a téma kényelmetlensége miatt fújták le az eseményt.

Az A38-on a szabadkőművesség történetéről és jelenéről tartottak volna előadást, amelynek meghívott vendégei között szerepelt az MTA Történettudományi Intézet igazgatói megbízottja, Pók Attila és az ELTE BTK oktatója és a Politikatörténeti Intézet kutatója, Csunderlik Péter is.

Az eseményt azonban – írta a Magyar Hang az Ökofilmklub posztjára hivatkozva – a rendezvényhelyszín adminisztrátora törölte, "miután a hajót vezető Bognár Attila így döntött a téma miatt. Egyelőre nem kívánjuk kommentálni a történteket és azon dolgozunk, hogy az eredeti időpontban megvalósulhasson az esemény egy kevésbé NER-függő helyszínen. Hasonló okból a »Mi fán terem a genderológia?« vetítést sem a hajón fogjuk megtartani" – olvasható a közleményben.

A lap kereste az A38-at, de egyelőre nem válaszoltak a kérdéseikre.

Az utóbbi időben több rendezvényt lemondtak politikai okokból különböző helyszíneken. Például két, a Magyar Tudomány Ünnepére tervezett előadást nem engedtek megtartani az MTA székházában. És elhalaszt az Akadémia egyik osztálya egy novemberre tervezett, Marxról szóló konferenciát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Országjárásba kezd az Orbán-kormány

Országjárásba kezd az Orbán-kormány

Nagy lehet a baj, dolgozói harmadát kirúgja az Android atyja

Nagy lehet a baj, dolgozói harmadát kirúgja az Android atyja

Szaúd-Arábia beismerte az újságíró megölését

Szaúd-Arábia beismerte az újságíró megölését

Jó helyen, rossz időben

Jó helyen, rossz időben

Fukuyama: A szocializmusnak vissza kellene jönnie

Fukuyama: A szocializmusnak vissza kellene jönnie

Újra felütötte a fejét a kergemarhakór Nagy-Britanniában

Újra felütötte a fejét a kergemarhakór Nagy-Britanniában