szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fidesz országgyűlési képviselője is megosztotta gondolatait '56-al kapcsolatban.

Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint 1956 októbere azért volt kivételes, mert megvalósult a nemzeti egység,

"ha úgy tetszik, a nemzeti együttműködés rendszere".

A politikus kedden Debrecenben, az Egyetem téri '56-os emlékműnél rendezett koszorúzási ünnepségen mondta ezt az MTI tudósítása szerint, majd azt, hogy a szabadság 12 napja a bátor magyar emberek fellépése volt a magyar szabadságért, a magyar függetlenségért.

"A magyar emberek összefogtak, és nem a lakosság lázadt fel, hanem a magyar nép, a magyar nemzet", a nemzet rázta le magáról a rabigát és szállt szembe az idegen hatalommal és kiszolgálóival - hangoztatta Kósa Lajos.

A fideszes politikus azt is mondta, ma éppúgy a nemzeti önrendelkezésért, a szabadságért küzdünk, mint 1956-ban, ezért "a nemzetnek újra össze kell fognia".

"Az '56-os hősök a tankokkal néztek szembe, mi most holmi "európai parlamenti jelentésekkel" - jelentette ki Kósa Lajos, megjegyezve, "ebben aztán végképp állni kell a sarat".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 24 új fertőzött, két idős halott

Koronavírus: 24 új fertőzött, két idős halott

Hogyan érjük el, hogy a másik megbocsássa, és el is felejtse a sérelmet?

Hogyan érjük el, hogy a másik megbocsássa, és el is felejtse a sérelmet?

Új külgazdasági céget alapít a kormány

Új külgazdasági céget alapít a kormány