szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az intézmény visszautasítja a sajtóban megjelent állításokat, hogy az egyetem szakértői közalkalmazottként és vállalkozóként is leszámláztatnák maguknak az elvégzett munka díját.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központja határozottan visszautasítja azokat az állításokat, amelyek arról szólnak, hogy az Igazságügyi Orvostani Intézet munkatársainak nagy része hamis vállalkozói pecsétet használt az eljárásokban – írja az Index. Az egyetem azt közölte, továbbra is kiállnak korábbi álláspontjuk mellett, miszerint „az igazságügyi szakértők munkaköri leírásban rögzített tevékenysége és saját néven végzett szakértői munkájuk élesen elkülönül egymástól”.

Mint korábban megírtuk, júliusban derült ki, hogy a debreceni egyetemi intézményben legalább egy évtizede az orvosszakértők magánvállalkozóként, illetve gazdasági társaságként nyújtják be díjjegyzéküket a hatóságoknak, miközben főállású egyetemi alkalmazottként dolgoznak – azaz vállalkozóként másodszor is pénzt kaptak ugyanazért a munkáért. Akkor az intézmény egy nap alatt lezárta az ügyet.

Most viszont az is kiderült, hogy az intézet munkatársainak nagy része hamis vállalkozói pecsétet használt az eljárásokban. Bár a vállalkozások hivatalos pecsétjén kizárólag a cég székhelyét vagy telephelyét lehetne feltüntetni, hat-hét debreceni szakértő pecsétjén a Debreceni Egyetem címe szerepel. A 24.hu egy képet is közölt, amelyen látható volt az egyik ilyen pecsét.

A Debreceni Egyetem szerint a sajtóban megjelent fényképen egy igazságügyi szakértői bélyegző látható, melynek célja a szakértő egyértelmű azonosítása. A felvétel egy úgynevezett „igazságügyi szakértői díjjegyzéket” ábrázol, amely a jogszabályi előírásoknak megfelelő szakértői bélyegzővel van ellátva. Vállalkozói pecséttel kizárólag a számlát kell ellátni.

Hozzáteszik, mivel az intézetet, illetve dolgozóit a hatóság rendeli ki, így amennyiben jogsértés történik a számlázással, vagy az eljárás bármely más részével kapcsolatban, azt a hatóság hivatalból köteles vizsgálni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Több százmillióval károsíthatták meg a Debreceni Egyetemet

Megkapták az intézménytől a fizetésüket, közben saját vállalkozásukkal számláztak le olyan hatósági kirendeléseket, amelyeket főmunkaidőben, közalkalmazottként kellett volna elvégezniük – állítja a 24.hu a Debreceni Egyetem Igazságügy Orvostani Intézetének igazságügyi szakértőiről.

Ismét meghalt egy mentős koronavírusban

Ismét meghalt egy mentős koronavírusban

Videót küldött a Hold felszínéről a kínai szonda, már gyűjti a mintákat

Videót küldött a Hold felszínéről a kínai szonda, már gyűjti a mintákat

Botka a Barcelona elleni vereségről: Azt éreztük, extrát tudunk nyújtani, de sajnos nagyon hamar eldőlt, hogy nem

Botka a Barcelona elleni vereségről: Azt éreztük, extrát tudunk nyújtani, de sajnos nagyon hamar eldőlt, hogy nem