Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nemsokára kihallgatásokkal folytatódik Semjén Zsolt helikopteres vadászatának ügye Svédországban. Egyelőre magyarországi kihallgatás nincs tervben, és még bűncselekmény gyanúja sem merült fel.

Mivel nagy volt a csend, ezért rákérdeztünk a svéd hatóságoknál, hogy áll Semjén Zsolt vadászatának ügye. A miniszterelnök-helyettes nagy port kavaró helikopteres vadászatáról áprilisban lehetett hallani, hogy lopás gyanújával nyomoz az ügyészség. Érdeklődésünkre az umeai városi ügyészség megerősítette, hogy a nyomozás most is tart, a rendőrség az ügyészségi utasítások egy részét már elvégezte, más még hátra van. A következő lépés, hogy Svédországban megkezdődnek a kihallgatások, amelyek a jelenlegi információk alapján Magyarországra egyelőre nem terjed ki. Gyakrolati okok miatt az eljárásnak ez a része december közepéig húzódhat el. A svéd hatóság a hvg.hu kérdésére közölte: egyelőre senki nem vetette fel bűncselekmény gyanúját.

©

A nyomozás érdekei miatt ennyit tudott az ügyészség közölni a hvg.hu-val.

Semjén Zsolt tőbb éve zajló svédországi vadászatairól az azóta megszüntetett Magyar Nemzet számolt be. A politikus azt mondta, mivel vadászként, nem parlamenti képviselőként kapott lehetőséget többmilliós érétkű külhöni vadászataira, ezért nem is kellett bevallania azokat képviselői vagyonnyilatkozatában. Mivel a fényképek tanulsága szerint elejtett egy Svédországban háziasított állatnak számító rénszarvast, a rendőrség és az ügyészség is nyomozni kezdett.

Semjén svédországi kalandjáról itt olvashatnak további részleteket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Egy teljes népet megsértett Semjén Zsolt

Bocsánatkérést vár a számi elnök Semjén Zsolttól, amiért a KDNP-s politikus a magyar parlamentben arról beszélt, öt hótrészeg számival kellett eltöltenie az éjszakákat a svédországi vadászata alatt.

Eltűnt egy férfi a VII. kerületből

Eltűnt egy férfi a VII. kerületből

Lékai Máté legjobb napja: "Nyertünk és apa lettem!"

Lékai Máté legjobb napja: "Nyertünk és apa lettem!"

Halott lelkiismeret: a Putyin-korszak vádirata

Halott lelkiismeret: a Putyin-korszak vádirata

A tényállítások és a tények

A tényállítások és a tények

Nagy Blanka nem bánt meg semmit

Nagy Blanka nem bánt meg semmit

A lengyelországi havazás segíthet a vergődő magyar almatermelőkön

A lengyelországi havazás segíthet a vergődő magyar almatermelőkön