szerző:
hvg.hu/MTI

Közérdekű adat eltitkolása és bűnpártolás miatt tesznek feljelentést, mert az Emmi nem engedte, hogy a párt politikusai betekintsenek a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány tao-papírjaiba.

Feljelentést tesz Kásler Miklós ellen a Demokratikus Koalíció. A párt közérdekű adat eltitkolása és bűnpártolás miatt fordul a hatóságokhoz, mert az Emmi nem engedte a párt politikusainak, hogy betekintsenek a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány 2011–2017 közötti tao-támogatásairól szóló papírokba.

A DK emlékeztet, hogy a Kúria már korábban úgy döntött, hogy korábban a Kúria úgy döntött, az alapítványnak ki kell adnia a gazdálkodásáról szóló számlákat. Kevéssel a jogerős ítéletet követően azonban a tárca bekérte a dokumentumokat, ezért a párt politikusai még mindig nem láthatták az iratokat.

A minisztérium sajtó és kommunikációs főosztályának vezetője, Csizmadia Tamás az MTI-nek azt mondta, hogy az iratok jelenleg munkaanyagnak minősülnek, ezért azokat a tárca nem adhatja ki. A papírokat a sportállamtitkárság utóellenőrzésre kérte be.

A DK elnökségi tagja, Ráczné Földi Judit szerint mintegy 16,5 milliárd forintnyi adófizetői pénzről van szó, ráadásul nyolc bíróság és a Kúria is megállapította, hogy a tao-támogatások közpénznek számítanak. Az Emmi azonban szerinte "bújtatja" az alapítványt vezető Mészáros Lőrincet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Emmi: minden hajléktalannak jut hely

Emmi: minden hajléktalannak jut hely

Gruevszki átgyalogolhatott Macedóniából Albániába

Gruevszki átgyalogolhatott Macedóniából Albániába

Simicskó István fényben szilárdítja a hazafias nevelést

Simicskó István fényben szilárdítja a hazafias nevelést

Megjöttek a magyar rendőrök Macedóniából

Megjöttek a magyar rendőrök Macedóniából

Megszűnik a Music FM és a Sláger FM

Megszűnik a Music FM és a Sláger FM

Gerlóczy Márton: Ezt akarták, fogyasszák hát egészséggel!

Gerlóczy Márton: Ezt akarták, fogyasszák hát egészséggel!