szerző:
Gergely Zsófia

Személyes élményét megosztva üzent a jövő főpolgármester-jelöltjeinek Kunhalmi Ágnes. A szocialista képviselő nem először fogalmaz plasztikusan, ezúttal megtudtuk, hogy már másodszor jött vele szembe egy patkány Budapest utcáin.

Elsősorban a Corvinus, a CEU és az ELTE több tanszékének közös szerdai demonstrációjáról kérdezték az ATV Egyenes beszéd című műsorában Kunhalmi Ágnest. A szocialista országgyűlési képviselő a tőle megszokott hévvel beszélt arról, hogy ha nem mennek az utcára – már évekkel ezelőtt is – a diákok, már rég beszántotta volna a felsőoktatást a kormány, amely piacosítani akarja az egyetemeket. „Egy egész generációt tesznek taccsra” – jelentette ki.

A másik fő téma a főpolgármester-választást megelőző előválasztás volt, amire „tízezres nagyságrendben” vár résztvevőket. Szerinte a PM részéről Karácsony Gergely és az MSZP-s Horváth Csaba is kiváló jelölt, de azt nem árulta el, hogy ő kettejük közül kire szavazna – bár „mindkettőre rábízná a várost”. A lényeg, hogy amint eldőlt a jelölt személye, a másik álljon be mögé és gőzerővel támogassa.

Amint megvan az ellenzéki jelölt, tegyen meg mindent, hogy ellenzékbe küldje a Fideszt, valamint „takarítsa ki ezt a várost, mert élhetetlen” – fordult rá Kunhalmi politikai elvárásairól arra, hogy mit vár fővárosi lakosként.

 „És ha már itt vagyok, a két úrnak mondanám, meg az összesnek, aki elindul az előválasztáson: van egy személyes problémám. Két hónappal ezelőtt a Deák téren egy akkora patkány szaladt át előttem, hogy én akkorát ordítottam, hogy majdnem bolondnak néztek” – adta elő szuggesztíven, ráadásul ugyanez megismétlődött vele a Nyugati téren is.

Ez a vége, ha nem viszik el a szemetet, hát hol tartunk, hol tart ez a város? – tette fel a kérdést.

Kunhalmi nem először foglalja össze keresetlen egyszerűséggel, saját élménnyel fűszerezve az aktuális problémákat, nemrég szintén az ATV-n sikerült elmagyaráznia a nők és férfiak közti méltánytalan megkülönböztetést azzal a fordulattal, hogy ha valakinek „két cicije van és nő, akkor kevesebb a bére”.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Itt a gender-problematikát magyarázta Kunhalmi Ágnes
©

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Itthon összerakott fegyverek kerülnek a magyar katonák kezébe

Itthon összerakott fegyverek kerülnek a magyar katonák kezébe

„Nem kapok levegőt!” – újabb részletek derültek ki Hasogdzsi meggyilkolásáról

„Nem kapok levegőt!” – újabb részletek derültek ki Hasogdzsi meggyilkolásáról

Megjött a játék, ami életre kelti a legókat

Megjött a játék, ami életre kelti a legókat

A mesterséges intelligenciával lépne a rák nyakára a 33 éves magyar feltaláló

A mesterséges intelligenciával lépne a rák nyakára a 33 éves magyar feltaláló

Andy Vajna: Nekem semmi bajom Mészáros Lőrinccel

Andy Vajna: Nekem semmi bajom Mészáros Lőrinccel

Így tört ki a botrány a Parlamentben - videó

Így tört ki a botrány a Parlamentben - videó